Foto: Reuters/Scanpix
Visi Čehijas izlases futbolisti ir 100 % gatavi šovakar Rīgā gaidāmajam 2016. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra mačam, kurā čehi var izcīnīt tiesības nākamgad spēlēt EURO 2016 finālturnīrā, pirmsspēles preses konferencē norādīja valstsvienības galvenais treneris Pavels Vrba.

"Mūsu uzdevums nav par katru cenu nosargāt tukšus vārtus. Galvenais ir uzvara. Ticam, ka jau šovakar varam nodrošināt sev vietu Eiropas čempionāta finālturnīrā. Galvenais neuztaisīt rupju, taktisku kļūdu kā pirmajā spēlē," atzina Vrba.

Kā zināms, atlases cikla pirmais šo komandu duelis Prāgā noslēdzās neizšķirti ar rezultātu 1:1.

"Lai arī iepriekš vairākiem spēlētājiem bija problēmas ar veselību, šobrīd visi futbolisti ir 100 % gatavi gaidāmajam mačam," skaidroja Vrba. "Manā rīcībā ir 23 spēlētāji, un šovakar laukumā var doties jebkurš no viņiem. Laukumā atradīsies divi vai trīs uzbrucēji. Nepieciešamības gadījumā uzbrukumam pieslēgsies arī pussargi."

Mačs starp abām vienībām paredzēts plkst.19. Spēli tiešraidē varēs vērot Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā. Sagaidāms, ka maču klātienē skatīsies 6000-7000 skatītāju.

Paredzams, ka Čehijas vārtus gaidāmajā spēlē sargās pieredzējušais Petrs Čehs.

"Šodienas spēle varētu būt diezgan līdzīga martā notikušajai. Latvija spēlē no aizsardzības, ķer uz pretuzbrukumiem. Ja to nepieļausim, spēsim viņus uzvarēt," uzskata Čehs. "Pēc spēles ar Kazahstānu uzreiz pārcēlāmies uz Latviju, lai varētu pilnvērtīgi gatavoties gaidāmajam mačam."

"Šo ceļu uz Franciju sākām jau pirms diviem gadiem, priekšā palika tikai mazs solītis, kas mums pašiem arī jāsper. Galvenais koncentrēties uz pašu spēli," minēja vārtsargs. "Protams, atkarīgs arī, kā nospēlēs citas komandas mūsu grupā, taču lielākoties viss ir mūsu spēkos. Esam situācijā, kad šodienas mača rezultāts var ietekmēt visai daudz, tāpēc dosimies pēc trīs punktiem."

Kā zināms, iepriekšējā kvalifikācijas spēlē ceturtdien Latvijas futbola izlase izbraukumā cīnījās neizšķirti 1:1 ar Turciju, bet Čehija ne bez problēmām savā laukumā ar 2:1 pieveica Kazahstānu.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra A grupā līdere ar 18 punktiem septiņās spēlēs ir Islande, kurai divus punktus zaudē Čehija. Nīderlande iekrājusi desmit punktus, ar deviņiem punktiem tai seko Turcija, kamēr Latvija un Kazahstāna iekrājušas attiecīgi četrus un vienu punktu.

Pēc divu apļu grupu turnīra finālsacensībās iekļūs katras grupas divas labākās komandas un labākā no trešajā vietā palikušajām izlasēm. Pārējās astoņas trešo vietu ieguvējas spēkosies "play-off" pāros par četrām atlikušajām ceļazīmēm.

Eiropas čempionāta finālturnīrs 2016. gadā Francijā būs pirmais, kurā līdzšinējo 16 komandu vietā startēs 24 izlases.

Pēc gada Latvija sāks cīņu par ceļazīmi uz 2018. gada Pasaules kausa finālturnīru Krievijā. Latvija Pasaules kausa kvalifikācijā ielozēta vienā grupā ar Portugāli, Šveici, Ungāriju, Fēru salām un Andoru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!