Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas futbolists Aleksandrs Čekulajevs, kurš pārstāv Narvas "Trans" komandu, otrdien guva piecus vārtus Igaunijas čempionāta spēlē, sasniedzot jaunu valsts rezultativitātes rekordu.

Aizvadītajā mačā Čekulajeva un Aleksandra Abramenko pārstāvētā "Trans" komanda ar rezultātu 12:0 (2:0) sagrāva turnīra pastarīti "Ajax".

Čekulajevs precīzi sita 28., 48., 76., 78. un 82.cīņas minūtē.

Abi Latvijas futbolisti nospēlēja visas 90 minūtes.

Šosezon Igaunijas čempionātā Čekulajevs jau guvis 42 vārtus, apsteidzot Tarmo Nēmelo piederošo rekordu, kurš 2005.gadā izcēlās ar 41 precīzu sitienu.

Šosezon Nēmelo, kurš pārstāv Nemmes "Kalju" komandu, ir čempionāta otrais rezultatīvākais spēlētājs, bet viņu Čekulajevs apsteidz jau par 23 precīziem sitieniem.

Igaunijas čempionāta kopvērtējumā "Trans" pašlaik ar 66 punktiem 31 spēlē ieņem otro vietu, bet līdervienība Tallinas "Flora" tikusi pie 69 punktiem, aizvadot 29 spēles.

2007.gadā Čekulajevs ar 51 precīzu sitienu "Auda" komandas sastāvā kļuva par Latvijas pirmās līgas rezultatīvāko spēlētāju. Pēc tam viņš spēlējis jau "Jūrmala" komandā un Čehijas trešās līgas vienībā Nāhodas "Deštne", bet pērn pārstāvēja Īslandes trešās līgas komandu Oulafsvikas "Vikingur".

Kā ziņots, "Trans" šosezon startēja arī UEFA Eiropas līgas sacensībās, tomēr jau pirmajā kvalifikācijas kārtā ar rezultātu 1:7 smagi piekāpās Maķedonijas klubam Skopjes "Rabotnički".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!