Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pagājušās sezonas čempione Londonas "Chelsea" sestdien Anglijas futbola premjerlīgas mačā izbraukumā ar 1:2 (1:2) negaidīti piekāpās pastarītei Londonas "Crystal Palace".

Zīmīgi, ka ar šo maču "Crystal Palace" šīs sezonas premjerlīgā guva pirmos vārtus un arī pirmos punktus. Līdz šim tā bija zaudējusi visās septiņās iepriekšējās spēlēs.

Jau 11. minūtē "Chelsea" futbolists Sezars Azpiliketa netīšām raidīja bumbu savos vārtos, kas "Crystal Palace" ļāva izvirzīties vadībā, tomēr septiņas minūtes vēlāk Tjemū Bakajoko panāca izlīdzinājumu.

Kādu laiku rezultāts arī palika nemainīgs, tomēr 45. minūtē Vilfrīds Zahā no jauna vadībā izvirzīja mājiniekus, kas beigās arī izrādījās uzvaras vārti.

Fiasko premjerlīgas mačā sestdien piedzīvoja arī Londonas "Arsenal", kas izbraukumā ar 1:2 (1:0) piekāpās "Warford" futbolistiem.

Mača 39. minūtē "Arsenal" vienību vadībā izvirzīja vācu aizsargs Pērs Mertezakers, tomēr vadību viesiem noturēt neizdevās, jo otrajā puslaikā "Watford" guva divus bezatbildes vārtus - vispirms 71. minūtē "pendeli" realizēja Trojs Dīnijs, bet jau kompensācijas laika otrajā minūtē negaidītu uzvaru nodrošināja Toms Kleverlijs.

Tikmēr par vienīgo premjerlīgas līderi kļuvusi Mančestras "City", kas savā laukumā ar 7:2 (3:1) sagrāva Stokas "City".

Uzvarētāju rindās divus vārtus iesita Gabriels Hesus. Zīmīgi, ka Mančestras klubs kļuvis par pirmo 123 gadu laikā, kas Anglijas čempionāta augstākās divīzijas pirmajās astoņās spēlēs spējis gūt vismaz 29 vārtus.

Vēl vienā sestdienas mačā starp līderēm esošā Totenhemas "Hotspur" savā laukumā ar 1:0 (0:0) apspēlēja "Bournemouth".

Pirms tam sestdien "Liverpool" nespēja izmantot pārākumu laukumā un savā laukumā nospēlēja 0:0 (0:0) ar sezonu veiksmīgi iesākušo Mančestras "United".

"Liverpool" komanda aizvadīja krietni labāku maču, turklāt tai savā laukumā piederēja ievērojams teritoriālais pārsvars. Pirmajā puslaikā Mančestras vienību no vārtu zaudējuma pēc Žoela Matipa sitiena glāba vārtsargs Davids de Hea. Cīņas gaitā mājiniekiem vija vairākas labas iespējas gūt vārtus, tomēr allaž vārtos sekmīgs bija spāņu vārtsargs.

Tikmēr viesi no Mančestras lielākoties spēlēja no aizsardzības, pa visu maču vārtu rāmī izdarot tikai vienu sitienu.

Anglijas premjerlīgas kopvērtējumā līderei Mančestras "City" ir 22 punkti astoņās spēlēs. No tās divus punktus atpaliek Mančestras "United", bet 17 punktus iekrājusi "Hotspur". Pirmajam trijniekam ar 13 punktiem seko Londonas "Arsenal", "Chelsea", "Burnley" un "Liverpool".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!