Foto: F64

Ļoti grūtu panākumu Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta otrās kārtas spēlē sestdien guva iepriekšējās sezonas spēcīgākā komanda "Ventspils", kas ar rezultātu 2:1 (1:1) savā laukumā pieveica turnīra jaunpienācējus "Gulbeni".

Rezultātu jau pašā mača ievadā atklāja Ģirts Karlsons, tomēr 21.minūtē Aleksandrs Solovjovs negaidīti panāca izlīdzinājumu. Uzvaras vārtus 73.minūtē guva uz maiņu laukumā uznākušais Mauritānijas uzbrucējs Šeiks Diaņs, kurš realizēja Alana Siņeļņikova centrējumu.

Atlikušajā mača gaitā "Gulbenei" piederēja neliels pārsvars, tomēr neizšķirtu izraut neizdevās.

Tikmēr citā Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta otrās kārtas spēlē "Daugavpils" komanda savās mājās ar 2:0 (1:0) pārspēja "Metta"/"Latvijas Universitāte" vienību.

Spēlēs rezultātu mača 20.minūtē atklāja daugavpilietis Ēriks Kokins. Lai gan turpmākajā spēles daļā "Metta"/LU mēģināja rezultātu izlīdzināt, tomēr desmit minūtes pirms pamatlaika beigām mājinieku pārsvaru dubultoja baltkrievu uzbrucējs Pāvels Riževskis.

Atlikušajā spēles gaitā vārti netika gūti un "Daugavpils" svinēja uzvaru ar 2:0.

Vēl citā sestdienas mačā Olaines stadionā ar bezvārtu neizšķirtu 0:0 (0:0) noslēdzās "Jelgavas" un "Skonto" mačs.

Neraugoties uz sniegotajiem apstākļiem, cīņa izvērtās asa ar daudziem brīdinājumiem un noraidījumu pēdējās pamatlaika minūtēs, kad rupji pretinieku komandas soda laukumā nospēlēja "Jelgavas" uzbrucējs Oļegs Malašenoks.

Lai gan "Skonto" komandai bija iespēja spēlēt vairākumā, tomēr līdz mača beigām bija atlicis pārāk maz un spēlē noslēdzās ar rezultātu 0:0.

Kā ziņots, pirmajā šīs kārtas mačā viena no šīs sezonas favorītēm "Liepāja" piektdien savā laukumā cīnījās 0:0 ar Jūrmalas "Spartaka" spēlētājiem.

Līdz ar to pēc divām kārtām "Ventspils" izvirzījusies līderpozīcijā ar sešiem punktiem, bet "Liepāja", "Spartaks" un "Jelgava" tikušas pie četriem punktiem. Trīs punktus ir iekrājusi "Daugavpils", kamēr "Skonto" kontā viens izcīnīts punkts. Savukārt potenciālās sezonas pastarītes "Metta"/LU un "Gulbene" pagaidām pie punktiem nav tikušas.

Nākamā virslīgas cīņa notiks vien 10.aprīlī. Šajā laikā tiks aizvadīts gan ar nacionālo valstsvienību spēlēm saistīts pārtraukums, gan Latvijas kausa ceturtdaļfināla spēles.

Jaunajā sezonā virslīgas čempionātā piedalās astoņas vienības, kas ir mazākais skaits kopš 2007.gada, jo Daugavpils "Daugava" un Rīgas "Daugava" nesaņēma licences dalībai sacensībās.

Turnīrs norisināsies līdz novembrim, kopumā tajā aizvadot 112 spēles. Čempionāta laikā komandas savā starpā izspēlēs četrus riņķus - katrai ar katru aizvadot divas mājas spēles un divus mačus izbraukumā.

"SMScredit.lv Virslīgas" čempionāta uzvarētājs iegūs tiesības piedalīties UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā, bet vēl trīs klubiem ir iespēja izcīnīt vietu UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas sacensībās.

Pēdējās vietas ieguvējam vajadzēs pamest Latvijas virslīgu, bet priekšpēdējās vietas ieguvējam būs jācīnās par palikšanu virslīgā ar 2015.gada Latvijas pirmās līgas otro labāko komandu.

Šis pēc valsts neatkarības atjaunošanas ir jau 24.virslīgas čempionāts.

Pērn turnīrā sesto reizi triumfēja "Ventspils" futbolisti, bet visu laiku titulētākais valsts futbola klubs ir pagājušās sezonas otrās vietas ieguvējs "Skonto", kas izcīnījis 14 čempionu titulus. Divreiz par čempioniem kļuva "Liepājas metalurga" spēlētāji, taču vienreiz šādu godu izcīnīja Daugavpils "Daugavas" futbolisti, kuri šosezon starp dalībniekiem vairs nav atrodami.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!