Foto: F64
"Daugavpils" komanda sestdien Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta mačā svarīgā duelī par vietas saglabāšanu turnīrā pārspēja "Metta"/"Latvijas Universitāte" vienību.

"Daugavpils" savā laukumā bija pārāki ar rezultātu 4:1 (2:1).

Jau pirmajās mača minūtēs mājinieki paguva izvirzīties vadībā ar 2:0, kad izcēlās Pāvels Tarasovs un ukrainis Ivans Lukaņuks. Tiesa, dueļa 36.minūtē "Metta"/LU pēc precīzā Artjoma Loginova sitiena vienus vārtus atguva.

Otrajā puslaikā jau krietni lielāks pārsvars piederēja "Metta"/LU, kas devās atspēlēties, taču tas neizdevās, turklāt 74.minūtē trešo bumbu viesu vārtos raidīja Pāvels Riževskis, bet kompensācijas laikā galarezultātu uzstādīja Jurijs Haļimons.

Abas vienības jau ilgāku laiku aizvada visai drūmu periodu, cīnoties bez panākumiem. "Daugavpils" pēdējo 11 maču laikā nebija izcīnījusi nevienu uzvaru, piedzīvojot astoņus zaudējumus un trīsreiz spēlējot neizšķirti.

Savukārt rīdzinieki pie panākuma nav tikuši vēl ilgāk, pēdējo reizi šāds sasniegums klubam izdevās vien 1.jūnijā. Pēcāk vienība cietusi desmit neveiksmes, kā arī izcīnījusi piecus neizšķirtus.

Iepriekšējā tikšanās reizē abu klubu duelis noslēdzās ar kaujiniecisku neizšķirtu 1:1.

Savukārt vēlāk valsts čempione "Ventspils" savā laukumā cīnījās neizšķirti 0:0 (0:0) ar Rīgas "Daugavu".

Abas komandas aizvadīja diezgan blāvu maču, kas nebija pārbagāta ar daudz vārtu gūšanas iespējām. Tiesa, dueļa izskaņā rīdzinieki jau spēlēja uz rezultāta noturēšanu, kas vainagojās panākumiem.

Pēdējās piecās spēlēs Kurzemes vienība spējusi izcīnīt trīs panākumus, bet divreiz fiksēts neizšķirts. Savukārt Rīgas klubs piecos mačos izcīnījis divas uzvaras, piedzīvojis divus zaudējumus un reizi cīnījies neizšķirti.

Svētdien kopvērtējuma līdere "Skonto" spēkosies ar "Liepāju".

Kā zināms, čempionāta pastarīte "Jūrmala" piektdien galvenā trenera ukraiņa Andreja Kančeļska debijas spēlē savā laukumā cīnījās neizšķirti 1:1 (0:0) ar Daugavpils "Daugavu", bet citā spēlē medaļu pretendente "Jelgava" savā laukumā cīnījās bezvārtu neizšķirti 0:0 (0:0) ar ambiciozo Jūrmalas "Spartaku".

Līdz piektdienai pēdējās virslīgas spēles tika aizvadītas 28.augustā, bet pēc tam iestājās ar nacionālajām izlasēm saistīts pārtraukums.

Šī pārtraukuma laikā Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komisija (DK) "Skonto" un "Jūrmalas" komandām atņēma pa trim kopvērtējuma punktiem, tomēr abas vienības iesniedza apelācijas, kuru izskatīšana var ilgt mēnesi. Neskatoties uz apelācijām, organizatori pagaidām sniedz kopvērtējumu, kurā abām komandām jau atņemti punkti.

Līdz ar to virslīgas kopvērtējumā Rīgas "Skonto" ar 64 punktiem 28 mačos joprojām atrodas līderpozīcijā, tai ar 61 punktu seko "Ventspils", bet 55 punkti ir "Jelgavai", kamēr par diviem punktiem mazāk - Daugavpils "Daugavai". Savukārt "Liepājas" futbolisti attālinājušies no labāko trijnieka ar 46 punktiem.

Sesto vietu ar 41 punktu ieņem Jūrmalas "Spartaks", tam ar 37 punktiem seko Rīgas "Daugava", bet 20 punkti ir "Daugavpils" vienībai. Tikmēr 13 punktus iekrājusi "Metta"/LU, kurai ar sešiem punktiem seko "Jūrmala".

Turnīrā komandas sacenšas četros apļos.

Kā zināms, virslīgas čempionāta vadība jūnijā, balstoties uz iepriekš notikušu balsojumu, izslēdza "Skonto" un "Jūrmalu" no savas biedrības, tādējādi liedzot tām turpmāku dalību čempionātā. Pēdējais vārds šādos jautājumos gan pieder LFF, tomēr tās DK sēdē nekāds lēmums netika pieņemts, federācijai aicinot virslīgas vadību atkārtoti balsot par abu klubu izslēgšanu no savas biedrības, kam pēc tam sekotu attiecīgs LFF atbildīgo institūciju lēmums.

"Skonto" un "Jūrmala" virslīgas čempionāta biedru statusu zaudēja, jo nebija samaksājušas šīs sezonas dalības maksu 3000 eiro apmērā. Tiesa, pēcāk abi klubi naudu tomēr samaksāja, taču tie joprojām ir izslēgti no biedrības un nebūs klubā tik ilgi, kamēr biedrības valde nesasauks pilnsapulci un biedri nenobalsos par uzņemšanu atpakaļ.

Abu komandu futbolisti šosezon pa vienai reizei neizmaksāto algu dēļ boikotējuši spēles, kā rezultātā klubiem tika ierakstīts tehniskais zaudējums. Vēl viena tāda atkārtota gadījuma rezultātā vienības no virslīgas tiktu izslēgtas.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā Latvijas virslīgā piekto reizi vēsturē triumfēja "Ventspils" komanda, aiz sevis atstājot "Skonto" un Daugavpils "Daugavu". Tikmēr vietu virslīgā zaudēja desmitās vietas ieguvēji Ilūkstes NSS, kurus šajā sezonā nomainījuši pirmās līgas uzvarētāji "Daugavpils". Savukārt pārspēlēs par vietas saglabāšanu augstākajā līgā virslīgas devītā spēcīgākā komanda "Metta"/LU uzvarēja pirmās līgas otrās vietas ieguvēju "Gulbeni".

Tikmēr pēc "Liepājas metalurga" kluba likvidēšanas šīs pilsētas pārstāvniecību čempionātā pārņēmis jaundibinātais klubs "Liepāja".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!