Foto: AP/Scanpix

Brazīlijas futbola klubs "Chapecoense" aizvadījuši pirmo spēli pēc traģiskās aviokatastrofas, kurā bojā gāja lielākā daļa komandas, ziņo ārzemju mediji.

Kā zināms, pagājušā gada novembrī lidmašīna, ar kuru uz Dienvidamerikas kausa izcīņas finālspēli Kolumbijā devās "Chapecoense", piedzīvoja avāriju un tajā bojā gāja 71 cilvēks no 77, kas bija uz borta.

Pēc notikušā kluba vadība ir noīrējusi 22 spēlētājus un pirmajā draudzības spēlē jaunās komandas pretinieki bija tiešie konkurenti Brazīlijas čempionātā, "Palmeiras". Mačs notika pilnībā izpārdotā stadionā un tas tika pārtraukts kopumā uz 71 minūti, kuras laikā sportisti un līdzjutēji ar aplausiem godināja katra bojāgājušā piemiņu. Spēle noslēdzās ar neizšķirtu 2:2.

Pirms mača notika trīs katastrofā izdzīvojušo "Chapecoense" spēlētāju - vārtsarga Džeksona Folmana un aizsargu Neto un Alana Rušela - godināšana, viņiem saņemot Dienvidamerikas kausa galveno trofeju. Pēc traģiskās avārijas tika nolemts bojāgājušajai komandai piešķirt uzvaru "Copa Sudamericana" turnīrā, kam neiebilda arī fināla pretinieki, "Atletico Nacional". Tiek pieļauts, ka abi aizsargi varētu atgriezties komandā, bet Folmanam futbola karjera ir beigusies neatgriezeniski, jo avārijā viņš zaudēja kāju.

Spēli komentēja vēl viens traģēdijā izdzīvojušais, radio reportieris Tafaels Henzels. Kopumā klubs bija izsniedzis 241 žurnālistu akreditāciju uz šo maču reportieriem un fotogrāfiem no visas pasaules.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!