Foto: AFP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas futbolā pusfināla atbildes spēlē otrdien pagājušā gada turnīra uzvarētāji "Barcelona" no Spānijas savā laukumā cīnījās neizšķirti 2:2 (2:1) ar Anglijas klubu Londonas "Chelsea", tādējādi ļaujot finālā iekļūst Londonas vienības pārstāvjiem.

Abu komandu pirmajā mačā pirms nedēļas "Chelsea" futbolisti uzvarēja savā laukumā ar rezultātu 1:0, kas nozīmē, ka divu spēļu summā ar 3:2 pārāki bija Londonas kluba pārstāvji.

Spēles gaitā "Barcelona" komandai piederēja nospiedošs teritoriālais pārsvars, kas gādāja par daudzām vārtu gūšanas iespējām, kamēr viesi pēc kapteiņa Džona Terija noraidījuma kopš 37.minūtes spēlēja mazākumā. Minētajā situācijā centra aizsargs saņēma sarkano kartīti par sitienu ar celi Aleksim Sančesam no mugurpuses situācijā, kad bumba atradās tālu no "Chelsea" soda laukuma.

Mača 35.minūtē laukuma saimniekus vadībā izvirzīja Serhio Buskets, bet 44.minūtē Andress Injesta panāca jau 2:0, kas uz to brīdi finālā vietu deva "Barcelona" komandai. Tomēr vienā no retajiem pretuzbrukumiem jau pirmā puslaika kompensācijas laikā elegantus vārtus guva Ramirešs, kurš izmantoja teicamu Frenka Lemparda piespēli un pārcēla bumbu pāri "Barcelona" vārtsargam Viktoram Valdesam.

Otrajā puslaikā, kura gaitā "Barcelona" teju visu laiku vērpa saspēles ap pretinieku soda laukumu, mājiniekiem bija obligāti jāgūst vismaz vieni vārti. Komanda gan prata radīt tikai pāris šādas iespējas, no kurām divas labākās neizmantoja Lionels Mesi. Vispirms viņš 49.minūtē nespēja realizēt 11 metru soda sitienu, trāpot pa pārliktni, bet desmit minūtes pirms cīņas beigām satricināja sāncenšu vārtu stabu. Vienā no epizodēm "Barcelona" raidīja bumbu pretinieku vārtos, tomēr tiesnesis fiksēja aizmuguri.

Pašās mača beigās "Chelsea" izdevās noorganizēt vēl vienu pretuzbrukumu, kad izgājienu viens pret vienu vārtu guvumā pārvērta uz maiņu nākušais Fernando Torress.

"Chelsea" komanda UEFA Čempionu līgas finālā iekļuvusi otro reizi kluba pastāvēšanas vēsturē. Līdz šim vienīgo reizi tā finālā spēlējusi 2007./08.gada sezonā, kad piedzīvoja zaudējumu.

"Chelsea" komanda turnīra ceturtdaļfinālā divu spēļu summā ar rezultātu 3:1 pārspēja Portugāles vienību Lisabonas "Benfica", kamēr "Barcelona" ar 3:1 pieveica Itālijas spēcīgāko klubu "AC Milan".

Kā ziņots, otra pusfināla pāra pirmajā spēlē Vācijas komanda Minhenes "Bayern" savā laukumā ar 2:1 pieveica karalisko Spānijas klubu Madrides "Real".

Šo abu komandu atbildes spēle Madridē notiks trešdien.

Turnīra ceturtdaļfinālā "Bayern" divu spēļu summā ar rezultātu 4:0 pieveica Francijas klubu Marseļas "Olympique", bet "Real" ar 8:2 sagrāva Kipras komandu Nikosijas APOEL.

Šīs sezonas UEFA Čempionu līgas fināls notiks 19.maijā Minhenē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!