Foto: Reuters/Scanpix

Londonas "Chelsea" futbolisti pirmdien Anglijas premjerlīgas spēlē savā laukumā ar rezultātu 3:0 (2:0) pārspēja "Middlesbrough", nonākot uzvaras attālumā no čempionu titula.

Tikmēr "Middlesbrough" zaudējusi cerības saglabāt vietu premjerlīgā un nākamsezon startēs Anglijas pēc spēka otrajā līgā jeb "Championship".

Mača rezultātu 23.minūtē atklāja Djego Kosta, kurš palika nepiesegts pretinieku vārtu priekšā, bet 11 minūtes vēlāk Markoss Alonso, sitot no asa leņķa, panāca 2:0. Tuvojoties otrā puslaika vidum, Nemanja Matičs viesu soda laukumā sekmīgi apspēlēja pretinieku aizsargu un guva trešos vārtus "Chelsea" labā.

"Chelsea" nākamo spēli aizvadīs piektdien, kad viesosies pie Vestbromvičas "Albion".

"Chelsea" Anglijas spēcīgākajā līgā triumfējusi piecas reizes, iepriekšējo reizi titulu izcīnot pirms diviem gadiem.

Kā vēstīts, "Chelsea" tuvākā sekotāja Totenhemas "Hotspur" piektdien viesos ar 0:1 (0:0) piekāpās Vesthemas "United", tikpat kā zaudējot cerības uz čempionu titulu.

Tikmēr divu principiālu pretinieku duelī Londonas "Arsenal" svētdien savā laukumā ar 2:0 (0:0) pārspēja Mančestras "United", būtiski ietekmējot sāncenšu izredzes pacīnīties par kopvērtējuma pirmo četrinieku, kas ļautu nākamsezon piedalīties UEFA Čempionu līgas turnīrā.

Savukārt "Liverpool" savā laukumā nospēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar "Southampton". Tikmēr sestdien Mančestras "City" savā laukumā ar 5:0 (1:0) sagrāva Londonas "Crystal Palace".

"Chelsea" 35 mačos iekrājusi 84 punktus un par septiņiem punktiem apsteidz Totenhemas "Hotspur". Tālāk ar 70 punktiem 36 spēlēs seko "Liverpool", bet ceturtā ar 69 punktiem 35 mačos ir Mančestras "City". Savukārt Mančestras "United" ar 65 punktiem ir piektajā pozīcijā, kamēr sestā ar 63 punktiem 34 cīņās ir "Arsenal".

Savukārt pērnās sezonas čempione Lesteras "City" ar 40 punktiem ir devītajā pozīcijā.

Premjerlīgas sezonā katra komanda aizvada pa 38 spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!