Foto: AP/Scanpix

Pazīstamais Anglijas futbola klubs Londonas "Chelsea" ietekmē Nīderlandes čempionāta rezultātus, jo nevēlas, lai tās atbalstītā Arnemas "Vitesse" vienība triumfē nacionālajās meistarsacīkstēs, apgalvo bijušais "Vitesse" gruzīnu īpašnieks Merabs Žordanija.

"Chelsea" komanda nevēloties, lai "Vitesse" uzvar, jo abas vienības nevarētu spēlēt UEFA Čempionu līgā, - Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) noteikumi aizliedz komandām ar vienu īpašnieku startēt vienās un tajās pašās sacensībās.

""Chelsea", bez šaubām, kontrolē Arnemas vienību," izteicies kluba bijušais tehniskais direktors Teds van Lēivens. ""Chelsea" sedz daļu "Vitesse" algu izdevumu un izīrē tai spēlētājus. Vienībai interesē spēlētāju progress, nevis "Vitesse" kļūšana par čempioniem."

Šajā sezonā "Vitesse" kopā bija izīrēti seši "Chelsea" futbolisti, bet pašlaik divi no viņiem - Gaels Kakuta un Sems Hačinsons - devušies uz citām vienībām.

"Vitesse" komanda šajā sezonā cīnījās par Nīderlandes čempiona titulu ar Amsterdamas "Ajax", tomēr pēdējās 11 spēlēs izcīnījusi vien trīs uzvaras un pašlaik no konkurentiem jau atpaliek par 12 punktiem, vairs nepretendējot uz pirmo vietu.

"Vitesse" komandas kontrolpakete pieder krievu biznesmenim Aleksandram Čigriņinskim, kurš ir labs "Chelsea" īpašnieka Romāna Abramoviča draugs. Viņš šīs Žordanijas apsūdzības nosaucis par "skaudības izplatītiem meliem".

Tikmēr Nīderlandes Futbola federācija (KNVB) pavēstījusi, ka izskatīs Žordanijas apsūdzības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!