Foto: Reuters/Scanpix
Anglijas futbola premjerlīgas augšgala komandu mačā sestdien Londonas "Chelsea" ar rezultātu 3:1 (0:1) viesos pieveica Mančestras "City" un nostiprinājās kopvērtējuma vadībā.

Pirmā puslaika izskaņā bumbu savos vārtos ieraidīja Gerijs Keihils un "City" komanda pārņēma vadību, tomēr otrais puslaiks mājiniekiem izvērtās neveiksmīgs, jo viņi ne tikai ielaida trīs vārtus, bet arī palika deviņu spēlētāju sastāvā.

Vispirms izlīdzinājumu 60.minūtē panāca Djēgu Košta, desmit minūtes vēlāk uz maiņu nākušais brazīlietis Viljans deva vadību viesiem, bet punktu duelim pamatlaika izskaņā pielika beļģis Edens Azārs.

Kompensācijas laiks izvērtās ļoti karstasinīgs un tajā no laukuma tika noraidīti argentīniešu uzbrucējs Serhio Agvero, kā arī brazīliešu pussargs Fernandinju.

"Chelsea" no iedzinējiem atspēlējās otrajā mačā pēc kārtas, jo pirms nedēļas to paveica arī duelī ar Totenhemas "Hotspur". Kopumā galvaspilsētas vienība guva astoto panākumu pēc kārtas. Tikmēr Hosepa Gvardiolas trenētā Mančestras "City" komanda bez panākumiem ir četros mačos pēc kārtas savā laukumā.

Tikmēr ļoti pārliecinošas uzvaras guva Londonas "Arsenal" un "Hotspur" komandas.

"Arsenal" viesos ar 5:1 (1:0) sagrāva Vesthemas "United". Rezultātu pirmajā puslaikā atklāja Mesuts Ezils, bet otrajā puslaikā "hat-trick" nodrošināja Aleksis Sančess, kurš trīs vārtus guva 14 minūšu laikā. Interesanti, ka šo minūšu laikā goda vārtus iesita arī Vesthemas futbolisti, kuru rindās izcēlās Endijs Kerols, kā arī vēl vienu reizi precīzi bija londonieši.

Savukārt "Hotspur" mājās ar 5:0 (2:0) sagrāva Svonsī "City". Pa divām reizēm uzvarētājiem izcēlās Harijs Keins un Kristians Ēriksens.

Keins ar diviem vārtiem atzīmēja ceturtdien pagarināto līgumu ar "Hotspur", kas paredz, ka viņš Totenhemas kluba īpašumā būs līdz 2022. gadam.

Vēl vienā mačā iepriekšējās sezonas Anglijas premjerlīgas čempione Lesteras "City" viesos ar 1:2 (0:0) zaudēja "Sunderland" komandai, kas līdz ar to pameta pēdējo vietu turnīra tabulā.

Lesteras komanda cieta jau septīto zaudējumu šosezon 14 premjerlīgā aizvadītajos mačos un atrodas vien 15.vietā, tikai divus punktus no izkrišanas zonas.

Kopvērtējumā tagad "Chelsea" rēķinā ir 34 punkti 14 spēlēs, bet "Arsenal" atpaliek par trīs punktiem, kamēr vēl par punktu mazāk iekrājušas "Liverpool" un Mančestras "City". Tiesa, "Liverpool" 14.kārtas spēli aizvadīs svētdien viesos pret "Bournemouth" futbolistiem.

Savukārt labāko piecinieku ar 27 punktiem noslēdz Totenhemas "Hotspur".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!