Foto: AFP/Scanpix

Sacensību saimniece Čīle sestdien triumfēja Dienvidamerikas valstsvienību futbola turnīrā "Copa America", gūstot savu pirmo nozīmīgo titulu vēsturē.

Finālā Čīle spēkojās ar Argentīnu, mačam pamatlaikā un papildlaikā noslēdzoties ar rezultātu 0:0, bet pēcspēles sitienos mājinieki bija pārāki ar 4:1.

Kaut Pasaules kausa finālistiem argentīniešiem pirmo pēcspēles sitienu iesita superzvaigzne Lionels Mesi, turpinājumā Gonsalo Igvains un Evers Banega pamanījās netrāpīt savus raidījumus.

Tikmēr Čīles labā precīzi bija Matiass Fernandess, Arturo Vidals, Čārlzs Arangiss un Aleksis Sančess.

"Mums vajadzēja atstāt pagātnē negatīvo vēsturi," pēc triumfa teica Čīles izlases kapteinis Klaudio Bravo. "Biju sapņojis, ka kādu dienu, kā nacionālās izlases kapteinis, pacelšu šo trofeju."

Tikmēr Argentīnas izlase bez tituliem palikusi jau kopš 1993.gada, jo pirms astoņiem gadiem zaudēja "Copa America" finālā, bet pērn cieta neveiksmi arī Pasaules kausa titula cīņā.

"Zaudējums ir kā spīdzināšana. Tās ir milzīgas skumjas. Mēs visu darām ļoti labi, tomēr mums neveicas. Tā ir karma ar kuru jāsadzīvo," sēras pauda argentīnietis Havjers Maskerano.

Pēc šī turnīra "Copa America" sacensību titulētākā izlase ar 15 triumfiem joprojām ir Urugvaja, bet tai ar 14 tituliem seko Argentīna. Tikmēr astoņas reizes par čempioni ir kļuvusi Brazīlija, bet Paragvajai un Peru pa diviem panākumiem, kamēr viens tituls ir Kolumbijai, Bolīvijai un Čīlei.

Zīmīgi, ka Čīle pirms tam bija cietusi četrus zaudējumus finālos.

Kā zināms, mačā par trešo vietu piektdien Peru ar 2:0 pārspēja iepriekšējā turnīra finālisti Paragvaju.

Kā ierasts, "Copa America" turnīrā spēlēja desmit Dienvidamerikas futbola valstsvienības, kā arī divas pieaicinātās izlases, kas šoreiz bija Meksika un Jamaika, kuras gan neizkļuva no apakšgrupas.

Pirms četriem gadiem par "Copa America" čempioni kļuva Urugvajas izlase, kas finālā ar 3:0 pieveica Paragvaju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!