Foto: Sputnik/Scanpix
Maskavas CSKA komanda bez Latvijas futbola izlases pussarga Aleksandra Cauņas pieteikumā ceturtdien izcīnīja pārliecinošu uzvaru Krievijas premjerlīgas mačā.

CSKA viesos ar 3:0 (1:0) pārspēja Jekaterinburgas "Ural".

Maskavas komandas labā vārtus guva nigēriešu uzbrucēji Ārons Olanare un Ahmeds Musa, kā arī pussargs Alans Dzagojevs.

Cauņa, ieskaitot pagājušajā nedēļā CSKA aizvadīto Krievijas kausa maču, ceturto spēli pēc kārtas nebija iekļauts pieteikumā.

Cauņa šogad piedalījies tikai divos oficiālos mačos. Kā zināms, pussargs traumas dziedēšanas nolūkā nepalīdzēja Latvijas izlasei pārbaudes spēlēs pret Slovākiju un Gibraltāru, bet tajā pat laikā pārbaudes mačā kluba rindās guva vārtus.

Tikmēr vēl vienā spēlē CSKA pēdējo sezonu galvenā konkurente Sanktpēterburgas "Zeņit" ar 4:1 (2:1) savā laukumā pieveica Krasnodaras "Kubaņ". Uzvarētājiem divus vārtus iesita Oļegs Šatovs.

CSKA un "Zeņit" komandas kārtu iesāka ātrāk par citām, jo nākamajā pirmdienā tās savā starpā tiksies Krievijas kausa finālā.

Tikmēr premjerlīgā CSKA ar 53 punktiem 26 spēlēs atrodas līderpozīcijā, bet tai seko "Rostov", kas 25 mačos guvusi 51 punktu. Pērnās sezonas čempione "Zeņit" ar 49 punktiem pakāpusies uz trešo vietu, bet pa 46 punktiem ir Maskavas "Lokomotiv" un "Krasnodar" vienībām.

Pašlaik 28 gadus vecais Cauņa CSKA klubam pievienojās 2011. gadā, parakstot līgumu uz pieciem gadiem. Pa šo laiku Latvijas futbolists divas reizes - 2013. un 2014. gadā - kļuvis par Krievijas čempionu, kā arī spējis divreiz triumfēt valsts kausa izcīņā. Cauņa pērn novembrī pagarināja līgumu ar CSKA līdz 2018./19. gada sezonas izskaņai.

Latvijas izlasē Cauņa aizvadījis 44 spēles un guvis 12 vārtus.

2011. un 2012. gadā Cauņu atzina par Latvijas gada labāko futbolistu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!