Foto: Reuters/Scanpix
Pašreizējā Krievijas čempionvienība futbolā Maskavas CSKA, kas šobrīd spēlē bez savainotā Latvijas izlases pussarga Aleksandra Cauņas, sestdien ar uzvaru atsāka valsts čempionātu pēc ziemas pārtraukuma.

CSKA izbraukumā ar 2:1 (1:0) pieveica Groznijas "Terek" futbolistus.

Mača rezultātu pirmā puslaika kompensācijas laikā atklāja nigēriešu uzbrucējs Ahmeds Musa, izvirzot viesus no Maskavas vadībā. Otrā puslaika pirmajā daļā Igors Ļebedenko gan panāca izlīdzinājumu, taču 76.minūtē Musa guva otros vārtus un nodrošināja CSKA uzvaras.

Šī bija Maskavas kluba ceturtā uzvara pēc kārtas.

Kā zināms, divkārtējam Latvijas labākajam futbolistam Cauņam nupat veikta kārtējā operācija, bet atveseļošanās periods šoreiz būs trīs līdz četras nedēļas ilgs.

Kā zināms, atsākot sezonu pēc ziemas pārtraukuma, CSKA pirmdien Krievijas kausa ceturtdaļfināla duelī savā laukumā ar 1:0 pārspēja Samāras "Kriļja sovetov" futbolistus. Šajā mačā Cauņa nepiedalījās, jo Maskavas kluba pirmssezonas treniņnometnē atsvaidzināja iepriekšējo kājas savainojumu, kas viņam lika izlaist lielu daļu iepriekšējās sezonas, turklāt šosezon futbolists arī spēlējis vien epizodiski.

2011. un 2012.gada Latvijas labākais futbolists Cauņa kreisās kājas pirksta lūzumu guva 2013.gada septembra izskaņā. Lai gan ārsti prognozēja nelielu atlabšanas periodu, viņš laukumā atgriezās vien nākamā gada vasarā, bet pēc tam atkal mocījās ar traumām. No jauna Latvijas pussargs CSKA spēlēs piedalījās šīs sezonas ievadā, bet šobrīd Krievijā vēl ir vietējā čempionāta pārtraukums.

Tikmēr citā Krievijas čempionāta spēlē Sanktpēterburgas "Zeņit" ar rezultātu 3:0 (1:0) uzvarēja Jekaterinburgas "Ural". Visus trīs vārtus "Zeņit" komandas labā guva venecuēliešu uzbrucējs Hosē Rondons.

Ar 18 spēlēs izcīnītiem 37 punktiem Maskavas klubs čempionāta kopvērtējumā šobrīd atrodas otrajā vietā, līderiem Sanktpēterburgas "Zeņit" zaudējot četrus punktus, kam gan mačs rezervē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!