Foto: Sputnik/Scanpix

Latvijas futbolista Aleksandra Cauņas pārstāvētā Krievijas čempione Maskavas CSKA otrdien cīņas beigu daļā izglābās no zaudējuma UEFA Čempionu līgas spēlē pret Vācijas komandu Leverkūzenes "Bayer", taču šķīrās no izredzēm iekļūt turnīra "play-off" mačos.

E apakšgrupas piektās kārtas mačā CSKA savā laukumā ar "Bayer" cīnījās neizšķirti 1:1 (0:1).

Rezultātu spēles 16. minūtē atklāja viesi, kad pēc centrējuma no tuvas distances precīzs bija Kevins Folands. Turpinājumā neliels pārsvars bija CSKA, tomēr pie īsteni bīstamiem momentiem viņi tika reti.

Tuvojoties spēles beigām laukuma saimnieku spiediens pieauga un savu viņi panāca 75.minūtē, kad soda laukumā pretinieku nogāza "Bayer" futbolists Benjamins Henrihss, bet piešķirto "pendeli" realizēja Bibrass Natho.

CSKA šajā mačā vairāk kontrolēja bumbu un vairāk sita pa vārtiem, taču "Bayer" tika pie svarīga punkta cīņā par vietu izslēgšanas spēlēs.

Zīmīgi, ka CSKA vārtsargs Igors Akinfejevs ielaida vārtus jau 42.UEFA Čempionu līgas spēlēs pēc kārtas, tāpēc šī turnīra antirekords kļuvis vēl iespaidīgāks. Šī sērija sākās 2006. gada 21. novembrī.

Jau ziņots, ka Cauņa atlabst no kārtējā savainojuma, tāpēc viņš joprojām šosezon nav spēlējis, kā arī nav bijis pieteikts nevienai cīņai.

Šo maču CSKA aizvadīja arī bez vēl viena pussarga Romāna Jerjmenko, kuram par kokaīna lietošanu Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) piemērojusi divu gadu diskvalifikāciju.

Iepriekšēja mačā CSKA Krievijas čempionātā ar 1:0 pārspēja Tulas "Arsenal", šajā turnīrā ieņemot trešo vietu. Tikmēr "Bayer" iepriekšējā spēlē ar 2:3 piekāpās bundeslīgas debitantei "Leipzig", pēc 11 kārtām Vācijas čempionātā ieņemot devīto vietu.

Vēl viena E apakšgrupas spēle notiks vēlāk, kurā grupas līdere "Monaco" no Francijas savā laukumā uzņems Anglijas premjerlīgas komandu Totenhemas "Hotspur". Ja šajā mačā uzvarēs "Hotspur", CSKA zaudēs izredzes arī uz trešo vietu grupā, kuras ieguvēja varēs spēlēt UEFA Eiropas līgas izslēgšanas turnīrā.

Pirms šīs spēles "Monaco" futbolistiem ir astoņi punkti, "Bayern" atpaliek par vienu punktu, kamēr "Hotspur" un CSKA ir attiecīgi četri un trīs punkti. Tiesa, Francijas un Anglijas klubi pagaidām aizvadījuši četras spēles, kamēr "Bayer" un CSKA piecas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!