Foto: AP/Scanpix/LETA
Vietu 2018. gada Pasaules kausa finālturnīrā otrdien sev nodrošināja Dānijas futbola izlase, kas Eiropas zonas atlases turnīra "play off" atbildes spēlē Dublinā negaidīti pārliecinoši ar 5:1 (2:1) pieveica Īriju.

Abu komandu pirmā spēle sestdien Dānijā noslēdzās bez vārtu guvuma, līdz ar to divu maču summā dāņi bija pārāki ar 5:1. Dānija piekto reizi spēlēs Pasaules kausa finālturnīrā – pirms tam dāņi piedalījās 1986., 1998., 2002. un 2010. gada turnīros.

Otrdienas spēlē jau sestajā minūtē Dublinas stadiona līdzjutējus iepriecināja Šeins Dafijs, izvirzot īrus vadībā. Tomēr līdz puslaika beigām Andreass Kristensens un Kristians Ēriksens panāca 2:1 dāņu labā. Otrā puslaika vidusdaļā Ēriksens guva vēl divus vārtus, sasniedzot "hat trick", bet punktu dāņu uzvarai pielika Niklass Bendtners, realizējot 11 metru soda sitienu.

Līdz ar to ir zināmas visas Eiropas komandas un 30 no 32 vienībām, kuras nākamgad Krievijā spēlēs Pasaules kausa finālturnīrā. No Eiropas uz Pasaules kausa finālturnīru dosies Dānija, Beļģija, Vācija, Anglija, Spānija, Polija, Islande, Serbija, Portugāle, Francija, Šveice, Horvātija un Zviedrija, no Dienvidamerikas zonas kvalificējās Brazīlija, Urugvaja, Argentīna un Kolumbija, no Āfrikas finālturnīrā iekļuvušas Nigērija, Ēģipte, Senegāla, Tunisija un Maroka, no Āzijas Irāna, Japāna, Dienvidkoreja un Saūda Arābija, savukārt Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas (CONCACAF) zonā ceļazīmes izcīnīja Meksika, Kostarika un Panama.

Pēdējās divas ceļazīmes šonedēļ sadalīs starpkontinentālajās "play off" atbildes spēlēs: Hondurasa viesos spēlēs pret Austrāliju, bet Peru uzņems Jaunzēlandes futbolistus. Pirmajās abās šajās pārspēlēs vārti netika gūti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!