Foto: PantherMedia/Scanpix
Septīto gadu pēc kārtas par dārgāko futbola klubu pasaulē ir kļuvis Anglijas premjerlīgas klubs "Manchester United", bet sesto gadu pēc kārtas bagātākā kluba godu saglabā Madrides "Real", liecina mārketinga kompāniju pētījumi.

Amerikāņu biznesmeņu Gleizeru ģimenei piederošā Mančestras "United" vērtība tiek lēsta uz 1,86 miljardiem dolāru (915 miljoni Ls), kamēr Madrides "Real" ir par 40 miljoniem lētāks – 1,45 miljardi dolāru. Trešajā vietā ir vēl viens Anglijas premjerlīgas klubs "Arsenal" – 1,19 miljardi, vēsta "Forbes".

Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, uz ceturto vietu ir pacēlies Minhenes "Bayern" (1,04 miljardi USD), uz piekto nobīdot "Barcelona" (975 miljoni dolāru).

Vēl dārgāko futbola klubu desmitniekā ir iekļuvuši "AC Milan", "Chelsea", "Juventus", "Liverpool FC" un Milānas "Inter".

Savukārt bagātāko pasaules futbola klubu galvgalī sesto gadu pēc kārtas ir Madrides "Real", otrajā vietā ir "Barcelona", trešajā – Mančestras "United". "Deloitte" pētījums gan balstās tikai uz ikdienas ienākumiem no futbola biznesa, neapskatot parādsaistības, kas ietekmētu vairāku Anglijas klubu finansējumu, norāda BBC.

Savukārt "Barcelona" futbolisti ir vislabāk apmaksātie klubu sportisti – vidējā alga šai Katalonijas komandā sasniegusi 7,9 miljonus dolāru gadā (3,8 miljoni Ls), apsteidzot Ņujorkas "Yankees" beisbola komandu, kurā spēlētāji saņem vidēji 6,8 miljonus dolāru gadā, vēsta "Sporting Intelligence". Vairāk par beisbolistiem algā saņem arī Madrides "Real" futbolisti – 7,4 miljonus dolāru. Ceturtajā un piektajā vietā ir Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) klubu Losandželosas "Lakers" un Orlando "Magic" spēlētāji, bet sestajā vietā ir Anglijas premjerlīgas kluba "Chelsea" futbolisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!