Foto: PantherMedia/Scanpix

23.augusta vakarā Daugavpils stadionā ''Daugava'' risinājās "SMScredit.lv" Virslīgas 18.kārtas spēle starp Daugavpils ''Daugavu'' un "FS Metta/Latvijas Universitāte". Pēc līdzvērtīga pirmā puslaika (0:0) sekoja pārliecinošs mājinieku sniegums otrajā, rezultātā ''Daugavai'' svinot pārliecinošu uzvaru ar 3:0. Divus vārtus guva Ibrahims Babatunde, vēsta "Futbolavirsliga.lv".

Spēli aktīvāk iesāka mājiniece ''Daugava'' un Stenlijs Ibe jau pirmajās minūtēs ar tālsitienu bija tuvu rezultāta atklāšanai. Daugavpilieši turpināja lieliem spēkiem doties uz priekšu, tiekot pie daudz iespējām izpildīt stūra un soda sitienus.

Kā vēsta portāls, pēc diviem bīstamiem Olas sitieniem glāba Putniņš, bet citā epizodē pēc Putniņa kļūmes tikai veiksme un Ibes neprecīzā spēle glāba "FS Metta/Latvijas/Universitāte" no vārtu zaudējuma. Studentiem gan bija iespēja pirmās 45 minūtes noslēgt savā labā, taču pēc centrējuma uz soda laukuma vidu Milašēvičs kļūdījās sitot ar galvu un bumba aizlidoja vairāk stūra karodziņa, ne vārtu virzienā. Pēc pirmā puslaika intriģējošais 0:0.

Otro puslaiku ar lieliem spēkiem iesāka "FS Metta/Latvijas Universitāte". Mārtiņš Milašēvičs pēc mājinieku kļūdas izskrēja viens pret vienu ar pretinieku vārtsargu, taču tika panākts un notrieks vēl pirms soda laukuma. ''Daugavai'' sarkanā kartīte (Jurijam Sokolovam) un mettieši sāka uzbrukt ar vēl lielāku enerģiju, taču iesist tā arī nespēja. Ar laiku ''Daugava'' atguva iniciatīvu, un pēc centrējuma, izmantojot studentu saminstināšanos. sita bumbu tīklā, panākot 1:0. Vārtus guva Ibrahims Babatunde.

Zaudējuši, vārtus "FS Metta/Latvijas Universitāte" nedaudz saplaka, daugavpiliešiem ātri panākot arī 2:0 (Daniels Ola) un reizi norībinot vārtu pārliktni. Pēc pārsvara dubultošanas ''Daugava'' palēnināja tempu un turēja bumbu, spēles izskaņā panākot arī 3:0 - pēc Kovaļova centrējuma Biezais neaizsniedzās līdz bumbai un Babatunde to netraucēti raidīja tukšos vārtos. Pēdējā minūtē iespēja gūt goda vārtus bija mettiešiem, taču Milašēvičam sitiens no soda laukuma īsti neizdevās un arī Švalbe, kurš dežūrēja pie vārtsarga, pie bumbas netika. Rezultātā drošu uzvaru ar 3:0 izcīnīja čempione ''Daugava'', vēsta portāls. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!