Foto: Shutterstock

Latvijas futbola spēļu ietekmēšanas skandālā, kas saistīts ar Daugavpils komandu "Daugava", iesaistīts arī daiļais dzimums, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošana pārvaldes (ONAP) darbinieki aizturēja astoņas personas, kuras tiek turētas aizdomās par futbola spēļu rezultātu ietekmēšanu. Valsts policija un Latvijas Futbola federācija (LFF) lietas izmeklēšanas laikā nesniedz sīkāku informāciju par aizturētajām personām, tādējādi apstiprinājumu par iespējamām iesaistītajām personām nav.

Četri no aizturētajiem kļuva zināmi jau pagājušajā nedēļā pēc LFF Disciplinārās komisijas sēdes. Tie ir galvenais treneris Ivans Tabanovs, tehniskais direktors Jevgeņijs Klopovs, kā arī spēlētāji Aleksandrs Vlasovs un Jevgeņijs Kosmačovs, kuri uz laiku ir diskvalificēti no Latvijas futbola un nedrīkst nekādi iesaistīties Latvijas futbola dzīvē.

Publiskajā telpā jau izskanējis, ka galvenā persona visā skandālā, visticamāk, ir no Latvijas futbola uz mūžu diskvalificētais Oļegs Gavrilovs, kurš savulaik bija Daugavpils "Dinaburg" prezidents. Tieši viņš ir vienīgais, kuram šajā lietā kā drošības līdzeklis ir piemērots apcietinājums. Pirms pieciem gadiem Gavrilovu diskvalificēja uz mūžu par saistību ar spēļu rezultātu ietekmēšanu, bet "Dinaburg" izslēdza no Latvijas virslīgas, viņas vietu atdodot citai Daugavpils komandai "Daugava". Visu šo laiku Gavrilovs netraucēts turpināja atrasties Daugavpils futbola tuvumā un bieži manīts ne tikai tribīnēs, bet arī "Daugava" treniņos un ģērbtuvēs.

Pagaidām nav zināmas pārējās trīs personas, kuras aizturētas šīs lietas ietvaros. Portālam "Delfi" vairākas personas apliecināja, ka starp aizturētajām ir arī viena sieviete, tomēr nav viennozīmīga viedokļa, kas ir šī persona.

Pirms dažiem gadiem Gavrilovs oficiāli šķīra laulību, kurā viņam ar sievu ir meita. Pēdējā laikā Gavrilovs bieži tribīnēs manīts ar jaunu sievieti, kas ir viņa pašreizējā draudzene, un novērots, ka abi spēļu laikā aktīvi planšetdatoros vai mobilajos telefonos darbojušies "on-line" totalizatoru mājaslapās internetā. Interesanti, ka Gavrilovs tribīnēs manīts arī mačos bez Daugavpils "Daugava" dalības, taču nav zināms, vai viņš ietekmējis arī šos mačus.

Pēc dažu futbola sabiedrības personu, kuri vēlējās palikt anonīmi, teiktā, starp aizturētajām lietā, iespējams, bijusi Gavrilova pašreizējā draudzene, kas ir bijusi informēta par viņa darījumiem. Tomēr citi avoti, kuri nevēlējās publiskot savu vārdu, norāda, ka aizturētā ir Gavrilova meita, uz kuras vārda reģistrēti bankas konti, caur kuriem, visticamāk, veikti darījumi saistīti ar spēļu sarunāšanas skandālu.

Ne Valsts policija, ne LFF nesniedz sīkāku informāciju arī par to, kuri un cik daudz maču figurē lietā. Pagaidām neoficiāli zināms, ka divas no aizdomīgajām spēlēm ir pērnā gada UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas mači starp Daugavpils "Daugava" un zviedru klubu "Elfsborg".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!