Foto: F64
Par pirmā Latvijas Superkausa ieguvējiem futbolā sestdien kļuva valsts čempionvienība Daugavpils "Daugava".

"Daugava" komanda Daugavpilī, "Celtnieka" stadionā ar rezultātu 4:1 (3:0) pārspēja aizvadītās sezonas Latvijas kausa ieguvējus Rīgas "Skonto", kas spēlēja ar dublieru sastāvu.

Spēles rezultātu 18.minūtē atklāja "Daugava" leģionārs Stenlijs Ibe, bet piecas minūtes vēlāk Ibrahims Olalekans Babatunde dubultoja Daugavpils komandas pārsvaru. Arī turpinājumā laukumā dominēja daugavpilieši, un Armands Pētersons 31.minūtē panāca rezultātu 3:0.

Otrajā puslaikā "Daugava" spēlētājs Džozefs Eneakarire panāca savai četru vārtu pārsvaru, bet desmit minūtes pirms mača beigām Ņikita Ivanovs "Skonto" komandai guva goda vārtus.

"Skonto" komanda Superkausa spēlē ar spēcīgāko sastāvu nepiedalās, jo vienības labākie futbolisti atrodas treniņnometnē Turcijā. Rīgas komandas pieteikumā šajā mačā bija futbolisti no 15 līdz 18 gadu vecumam.

Tas radījis nesaskaņas starp "Skonto" kluba vadību un Latvijas Futbola federāciju (LFF), un abas puses apmainījušās ar apvainojumiem.

Dibinot Superkausa spēles tradīciju, LFF turpmāk ar šādu maču iezīmēs lielā futbola sezonas sākumu Latvijā. Superkausa spēlē piedalās valsts čempioni un Kausa ieguvēji. Paredzams, ka Superkausa spēles organizēšana arī turpmāk notiks Latvijas čempionu mājvietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!