Foto: F64

Valsts čempioni, Daugavpils futbolisti "Daugava" trešdien atspēlēja divu vārtu deficītu un viesos panāca neizšķirtu 2:2 (0:2) ar "Liepājas metalurga" vienību.

Savukārt Daugavpils "Daugava" un "Liepājas metalurgs" aizvadīja 13.kārtas pārcelto spēli.
Jau spēles piektajā minūtē laukuma saimniekus vadībā izvirzīja aizsargs Antons Jemeļins, kurš precīzi sita pēc stūra sitiena izspēles. Puslaika turpinājumā pārsvars piederēja viesiem, tomēr tas neliedza 29.minūtē uzbrucējam Tomam Gucam ar skaistu sitienu panākt 2:0 liepājnieku labā.

Arī cīņas turpinājumā labākas iespējas izcelties bija Daugavpils kluba pārstāvjiem, kas pirmos augļus deva 52.minūtē - ar galvu precīzi sita nigēriešu uzbrucējs Ibrahims Babatunde. Savukārt vēl pēc desmit minūtēm neizšķirtu panāca pagājušās sezonas čempionāta rezultatīvākais spēlētājs Mamuka Gongadze no Gruzijas.

Atlikušajā laikā iespējas izcelties bija abu komandu pārstāvjiem, tomēr rezultāts palika nemainīgs.

Pēc šīm cīņām čempionātā palikusi vēl tikai viena pārceltā spēle - 14.oktobrī "Ventspils" futbolisti izbraukumā spēkosies ar Ilūkstes NSS vienību.

Virslīgas kopvērtējumā pašlaik līderpozīcijā atrodas "Skonto" komanda, kas 21 spēlē iekrājusi 51 punktu, bet tai ar maču rezervē par trim punktiem atpaliek "Ventspils". Tikmēr pa 39 punktiem 21 spēlē ir Rīgas "Daugavas" un Daugavpils "Daugavas" kontā. Piekto pozīciju ar 30 punktiem 21 spēlē ieņem "Liepājas metalurga" komanda, kurai piecus punktus zaudē Jūrmalas "Spartaks".

"Jūrmala" ar 20 punktiem ir septītā, 12 punkti ir "Metta"/"Latvijas Universitāte" futbolistiem, bet tikpat punktu 20 cīņās ir Ilūkstes NSS spēlētājiem. Savukārt kopvērtējumu ar deviņiem punktiem 21 spēlē noslēdz "Jelgava".

Pagājušajā gadā Daugavpils "Daugava" virslīgas čempionātā triumfēja pirmoreiz vēsturē, bet vietu valsts spēcīgāko klubu saimē zaudēja "Gulbene".

Sezonas beigās vietu virslīgā zaudēs desmitās vietas ieguvēji, kurus nomainīs pirmās līgas uzvarētāji, bet devītais spēcīgākais klubs divās pārspēlēs spēkosies ar otrās līgas otru labāko komandu.

Čempionāta vadība uz šo sezonu turnīram piesaistījusi ģenerālsponsoru "SMScredit.lv". Bez ģenerālsponsora valsts spēcīgākā futbola līga iepriekš bija no 2010.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!