Foto: PantherMedia/Scanpix
Pagājušās sezonas Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta komanda Daugavpils "Daugava" nav pieteikusies dalībai starpsezonu Ziemas kausa turnīrā, informē rīkotāji.

Šāds lēmums acīmredzami rada vēl lielākas šaubas par Daugavpils kluba nākotni pēc pagājušās sezonas izskaņā piedzīvotā skaļā spēļu sarunāšanas skandāla.

"Daugavas" vietā Ziemas kausa turnīrā piedalīsies viena no pagājušās sezonas "Syform" pirmās līgas turnīra vadošajām komandām "Valmiera Glass"/BSS, kas ieņēmusi Daugavpils vienības vietu B grupā. Tajā sacentīsies arī pirmās līgas čempione "Gulbene", "Liepāja", "Jelgava" un cita pirmās līgas komanda Rēzeknes BJSS.

Rēzeknes vienība pie dalības Ziemas kausa turnīrā tika pēc tam, kad saspringtā pirmssezonas darba grafika dēļ no dalības sacensībās atteicās Jūrmalas "Spartaks".

Ziemas kausa A grupā spēlēs Rīgas komandas "Skonto" un "Daugava", kā arī "Daugavpils", valsts čempione "Ventspils" un "Metta"/"Latvijas Universitāte".

Ziemas kauss risināsies no 19.janvāra līdz 28.februārim "Skonto" hallē, Rīgā.

Pēc apakšgrupu cīņām sekos spēles par vietām, katras grupas attiecīgās vietas komandai tiekoties ar otras grupas tās pašas pozīcijas komandu.

Ziemas kausa sacensības tiks rīkotas trešo reizi pēc kārtas. Turnīra norises mērķis ir dot iespēju komandām pienācīgāk sagatavoties gaidāmajai virslīgas sezonai, turklāt ar iespēju sagatavošanās posmā aizvadīt vismaz piecas spēles.

Pirmajā virslīgas Ziemas kausā 2013.gadā uzvarēja Daugavpils "Daugava", kas finālā pieveica ar jaunatnes sastāvu startējušo "Ventspils" komandu, bet pērn turnīrā triumfēja "Skonto", kas finālmačā pieveica "Jelgavu".

Aizvadītajā sezonā Latvijas virslīgā sesto reizi vēsturē triumfēja "Ventspils" komanda, aiz sevis atstājot "Skonto" un "Jelgavu". Vietu virslīgā zaudēja desmitās vietas ieguvēja "Jūrmala", ko nākamajā sezonā nomainīs pirmās līgas uzvarētāja "Gulbene".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!