Foto: F64

Sāpīgu un ļoti svarīgu zaudējumu Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta trešā apļa pirmās kārtas spēlē piektdien piedzīvoja valsts čempioni Daugavpils "Daugava", kas savā laukumā ar 0:1 (0:0) zaudēja Rīgas "Daugavas" futbolistiem.

Tādējādi Rīgas klubs atgriezies kopvērtējuma trešajā vietā, bet Daugavpils komanda atkāpusies uz ceturto pozīciju un jūtami samazinājusi izredzes šogad aizstāvēt savu čempionu titulu.

Vienīgos vārtus spēles 54.minūtē guva viesu komandas gruzīnu leģionārs Georgi Diakvnišvili.

Līdz ar šo zaudējumu pārtrūkusi Daugavpils "Daugavas" trīs uzvaru sērija.

Iepriekš šajā sezonā abas komandas bija cīnījušās spraigi. Ja pirmajā aplī abas komandas Daugavpilī cīnījās 0:0, tad otrajā aplī Rīgā pārāki ar 1:0 bija viesi.

Citviet piektdien kopvērtējuma vicelīderi "Ventspils" savā laukumā ar 2:0 (0:0) uzvarēja turnīra pastarīšus "Jelgavu".

Pēc bezvārtu neizšķirti aizvadīta pirmā puslaika mājinieki rezultātu atklāja otrā puslaika ievadā, kad izcēlās Daniils Turkovs. Savukārt uzvaru "Ventspils" nodrošināja vien pašā cīņas izskaņā, kad 11 metru soda sitienu realizēja krievu leģionārs Eduards Suhanovs.

Jāizceļ, ka otrā puslaika sākumā laukumu kājas savainojuma dēļ nācās pamest ventspilnieku līderim Jurijam Žigajevam.

"Ventspils" uzvarējusi jau četros mačos pēc kārtas, turklāt zaudējuma rūgtumu nav piedzīvojusi kopš 27.aprīļa, kad ar 0:3 nācās atzīt "Skonto" pārākumu.

Tikmēr "Jelgavas" futbolisti uzvaras garšu nav izbaudījuši jau 13 spēlēs pēc kārtas un šobrīd 2010.gada Latvijas kausa ieguvēji atrodas pēdējā vietā kopvērtējuma tabulā.

Pirms tam šajā sezonā "Ventspils" un "Jelgava" savā starpā bija aizvadījuši divas spēles un abās triumfējuši ventspilnieki - 4:0 un 2:1.

Virslīgas 19.kārta noslēgsies sestdien, kad tiks aizvadītas visas trīs atlikušās spēles - "Metta"/"Latvijas Universitāte" uzņems pēdējā laikā blāvi spēlējošo "Liepājas metalurgu", Jūrmalas "Spartaks" savā laukumā spēkosies ar Ilūkstes NSS, bet līdervienība "Skonto" savā stadionā uzņems "Jūrmalu."

Virslīgas kopvērtējumā "Skonto" 18 spēlēs iekrājusi 44 punktus, bet "Ventspils" ar vienu maču rezervē atpaliek par trim punktiem. Trešo vietu ieņem Rīgas "Daugava", kuras kontā ir 37 punkti 19 cīņās, bet tai ar 36 punktiem 18 spēlēs seko Daugavpils "Daugava". Piekto pozīciju ar 25 punktiem 17 spēlēs ieņem "Liepājas metalurgs" komanda, bet tai punktu zaudē Jūrmalas "Spartaks".

"Jūrmala" ar 18 punktiem 17 mačos ir septītā, bet "Metta"/LU un Ilūkstes NSS komandām ir pa astoņiem punktiem attiecīgi 18 un 17 spēlēs. Savukārt kopvērtējumu ar septiņiem punktiem 19 cīņās noslēdz "Jelgava".

Pagājušajā gadā Daugavpils "Daugava" virslīgas čempionātā triumfēja pirmoreiz vēsturē, bet vietu valsts spēcīgāko klubu saimē zaudēja "Gulbene".

Sezonas beigās vietu virslīgā zaudēs desmitās vietas ieguvēji, kurus nomainīs pirmās līgas uzvarētāji, bet devītais spēcīgākais klubs divās pārspēlēs spēkosies ar otrās līgas otru labāko komandu.

Čempionāta vadība uz šo sezonu turnīram piesaistījusi ģenerālsponsoru "SMScredit.lv". Bez ģenerālsponsora valsts spēcīgākā futbola līga iepriekš bija no 2010.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!