Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas futbola virslīgas čempionāta centrālajā 22.kārtas spēlē sestdien starp abām turnīra līdervienībām Daugavpils "Daugava" savā laukumā cīnījās bezvārtu neizšķirti 0:0 (0:0) ar "Skonto" futbolistiem.

Pirmajā puslaikā pārsvars bija laukuma saimniekiem, tomēr viņiem neizdevās pārspēt "Skonto" komandas vārtsargu Germanu Māliņu.

Otrajās 45 minūtēs pāris labas iespējas gūt vārtus bija arī "Skonto" futbolistiem, taču bumba spītīgi nelidoja Daugavpils kluba vārtos, bet mača beigu daļā iniciatīva atkal bija nonākusi mājinieku rokās, taču precīzi sitieni tā arī netika izpildīti un spēles noslēdzās bezvārtu neizšķirti.

"Skonto" komandai šajā spēlē diskvalifikācijas dēļ nepalīdzēja viens no līderiem Alans Sineļņikovs. Savukārt ierindā atkal bija diskvalifikāciju izcietušie Tads Labuks un Hulio Manuels Segundo Rioss.

Citā mačā uzvaru izcīnīja esošā valsts čempionvienība "Ventspils", kas izbraukumā ar 2:1 (2:1) pieveica "Gulbenes" futbolistus. Uzvarētāju labā vārtus guva Daniils Turkovs un Federiko Martiness, bet laukuma saimnieku rindās vienīgo precīzo sitienu izpildīja japānis Hidiaki Takeda.

Pie panākuma tika arī "Liepājas metalurgs", kas savā laukumā ar 2:1 (2:0) apspēlēja JPFS/FK "Spartaks" komandu. Liepājnieku labā abus vārtus pirmajā puslaikā guva lietuviešu pussargs Rītis Leļūga, bet zaudētājiem ar precīzu sitienu jau mača kompensācijas laikā izcēlās Antons Jemeļins.

Vēl vienā spēlē sestdien "Jūrmalas" komanda ar 2:1 (1:0) izbraukumā pieveica Rīgas "Daugavas" vienību. Rezultātu 28.minūtē atklāja viesi, kad Artjoms Osipovs realizēja 11 metru soda sitienu, bet 53.minūtē neizšķirtu panāca ukraiņu leģionārs Oļehs Solovičs. Uzvaru "Jūrmalas" komanda izrāva minūti pirms spēles pamatlaika beigām, kad Aleksandrs Solovjovs realizēja fantastisku soda sitienu, bumbu raidot vārtu kreisajā augšējā stūrī.

Atlikušajā šīs kārtas spēlē šodien "Metta"/LU komanda "Arkādijas" stadionā tiekas ar "Jelgavas" futbolistiem.

Kopvērtējuma pirmajā vietā šobrīd ar 47 punktiem 22 spēlēs atrodas Daugavpils "Daugava", un tā tikai par vienu punktu apsteidz "Skonto" komandu. Šīm vienībām ar 39 punktiem 21 mačā seko "Ventspils", bet ceturtajā pozīcijā ar 38 punktiem 21 spēlē atrodas "Liepājas metalurgs".

Piektajā vietā ar 29 punktiem 22 cīņās ir JPFS/FK "Spartaks", "Jūrmalas" kontā 24 punkti 22 spēlēs, bet septītajā vietā esošās Rīgas "Daugavas" kontā 20 punkti 22 mačos. "Jelgava" ar 19 punktiem ir astotā, "Gulbene" iekrājusi 18 punktus, bet kopvērtējuma pēdējā, desmitajā, vietā ar 15 punktiem atrodas "Metta"/LU.

Kā ziņots, šīs sezonas virslīgas čempionātā piedalās desmit komandas, kas aizvadīs četru apļu turnīru.

Pagājušajā sezonā par valsts čempionvienību ceturto reizi kluba pastāvēšanas laikā un pirmo pēc divu gadu pārtraukuma kļuva "Ventspils", kas izšķirošo pārsvaru sev nodrošināja tikai čempionāta pēdējā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!