Foto: F64

Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta 31.kārtas spēlē svētdien Daugavpils "Daugava" izbraukumā ar 4:1 (1:0) pārspēja Rīgas "Daugavu", izcīnot svarīgu panākumu cīņās par bronzas medaļām sacensību kopvērtējumā.

Spēles rezultātu jau ceturtajā minūtē atklāja Dmitrijs Kozlovs, bet otrā puslaika ievadā Kozlovs vēlreiz bija precīzs, gūstot savus sestos vārtus šīs sezonas turnīrā. Tikmēr 69.minūtē trešos vārtus viesu labā guva vidējās līnijas līderis Jevgēņijs Kosmačovs, bet trīs minūtes vēlāk precīzs bija arī ukrainis Valērijs Kucenko. Vienīgos vārtus rīdziniekiem mača 81.minūtē guva lietuvietis Mants Savens.

Līdz ar to Rīgas klubs pārtraucis trīs nezaudēto spēļu sēriju turnīrā, bet Daugavpils komanda tagad bez zaudējumiem cīnās jau astoņas cīņas pēc kārtas, no kurām piecās izcīnīti panākumu.

Daugavpils komanda rīdziniekus pieveica jau trešo reizi četrās spēlēs šīs sezonas virslīgas turnīra ietvaros.

Dienas turpinājumā čempionātā tiks aizvadīts Kurzemes derbijs, kurā valsts čempioni "Ventspils" izbraukumā spēkosies ar "Liepāju".

Jau vēstīts, ka 31.kārtas izspēle sākās sestdien, "Jūrmalai" svarīgā duelī par vietas saglabāšanu virslīgā ar 1:0 pārspējot "Mettu"/LU, bet pēc tam "Daugavpils" negaidīti savā laukumā ar 1:0 uzvarēja Jūrmalas "Spartaku".

Šīs kārtas izspēle tiks noslēgta pirmdien, kad savstarpēji svarīgā duelī Rīgas "Skonto" savā laukumā uzņems "Jelgavu".

Iepriekš Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komisija (DK) "Skonto" un "Jūrmalas" komandām neizpildīto saistību dēļ atņēma pa trim kopvērtējuma punktiem, tomēr abas vienības iesniedza apelācijas, kuru izskatīšanas rezultātā sods tika samazināts līdz viena punkta atņemšanai. Arī atņemtais punkts mazina "Skonto" izredzes cīnīties par čempionu titulu un jūrmalnieku iespējas nosargāt vietu virslīgā.

Abiem klubiem neizpildītās saistības pret bijušajiem spēlētājiem jānokārto līdz 6.oktobrim. Pretējā gadījumā var sekot jaunas sankcijas.

Virslīgas kopvērtējumā "Ventspils" futbolistiem 30 mačos ir 67 punkti, bet par punktu no tās atpaliek ilglaicīgā līdere Rīgas "Skonto".

Trešajā vietā ar 59 punktiem 31 spēlē ir Daugavpils "Daugava", no kuras par četriem punktiem un spēli rezervē atpaliek "Jelgava". Savukārt "Liepājas" futbolisti ir piektie ar 52 punktiem.

Sesto vietu ar 44 punktiem ieņem Jūrmalas "Spartaks", tam ar 40 punktiem seko Rīgas "Daugava", bet 23 punkti ir "Daugavpils" vienībai. Tikmēr 13 punktus iekrājusi "Metta"/Latvijas Universitāte", no kuras tikai divus punktus atpaliek "Jūrmala".

Turnīrā komandas sacenšas četros apļos.

Kā zināms, virslīgas čempionāta vadība jūnijā, balstoties uz iepriekš notikušu balsojumu, izslēdza "Skonto" un "Jūrmalu" no savas biedrības, tādējādi liedzot tām turpmāku dalību čempionātā. Pēdējais vārds šādos jautājumos gan pieder LFF, tomēr tās DK sēdē nekāds lēmums netika pieņemts, federācijai aicinot virslīgas vadību atkārtoti balsot par abu klubu izslēgšanu no savas biedrības, kam pēc tam sekotu attiecīgs LFF atbildīgo institūciju lēmums.

"Skonto" un "Jūrmala" virslīgas čempionāta biedru statusu zaudēja, jo nebija samaksājušas šīs sezonas dalības maksu 3000 eiro apmērā. Tiesa, pēcāk abi klubi naudu tomēr samaksāja, taču tie joprojām ir izslēgti no biedrības un nebūs tajā tik ilgi, kamēr biedrības valde nesasauks pilnsapulci un biedri nenobalsos par uzņemšanu atpakaļ.

Abu komandu futbolisti šosezon pa vienai reizei neizmaksāto algu dēļ boikotējuši spēles, kā rezultātā klubiem tika ierakstīts tehniskais zaudējums. Vēl viena tāda atkārtota gadījuma rezultātā vienības no virslīgas tiktu izslēgtas.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā Latvijas virslīgā piekto reizi vēsturē triumfēja "Ventspils" komanda, aiz sevis atstājot "Skonto" un Daugavpils "Daugavu". Tikmēr vietu virslīgā zaudēja desmitās vietas ieguvēji Ilūkstes NSS, kurus šajā sezonā nomainījuši pirmās līgas uzvarētāji "Daugavpils". Savukārt pārspēlēs par vietas saglabāšanu augstākajā līgā virslīgas devītā spēcīgākā komanda "Metta"/LU uzvarēja pirmās līgas otrās vietas ieguvēju "Gulbeni".

Tikmēr pēc "Liepājas metalurga" kluba likvidēšanas šīs pilsētas pārstāvniecību čempionātā pārņēmis jaundibinātais klubs "Liepāja".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!