Foto: F64
"SynotTip" Latvijas futbola virslīgas pastarīte "Daugavpils" svētdien 22.kārtas noslēdzošajā cīņā savā laukumā nospēlēja neizšķirti 3:3 (1:2) ar "Metta"/"Latvijas Universitāte" (LU) komandu.

Sešas kārtas pirms turnīra beigām "Daugavpili" un priekšpēdējā vietā esošos "studentus" šķir 12 punkti, tādējādi daugavpilieši neizmantoja iespēju samazināt punktu starpību cīņā par izdzīvošanu virslīgā.

Svētdien spēles rezultātu sestajā minūtē atklāja viesu pussargs Roberts Uldriķis, kurš apspēlēja mājinieku aizsardzību un raidīja bumbu vārtos. Mača 27.minūtē "Metta"/LU nigēriešu uzbrucējs Adams Abdullahi dubultoja viesu pārsvaru, bet pirmā puslaika noslēgumā baltkrievu uzrucējs Sjarhejs Krots ar 11 metru soda sitienu vienus vārtus atguva.

Otrā puslaika vidū mājinieku uzbrucējs Pāvels Riževskis panāca izlīdzinājumu, bet dažas minūtes vēlāk Aleksejs Šebanovs izvirzīja vadībā "Daugavpils" vienību. Tiesa, piecas minūtes pirms pamatlaika beigām "Metta"/LU pussargs Ingars Sarmis Stuglis realizēja "pendeli", panākot neizšķirtu 3:3.

Abas komandas savā starpā šosezon spēkojušās trīs reizes, divus panākumus izcīnot "Metta"/LU komandai, bet divas spēles noslēdzās neizšķirti. Martā rīdzinieki uzvarēja ar 2:1, maijā bija labāki ar 1:0, bet jūlijā abu komandu mačs beidzās neizšķirti 2:2. Šīs komandas šogad tikās arī Latvijas kausā, kad ar 2:0 uzvarēja daugavpilieši.

Sestdien virslīgas līdere Jūrmalas "Spartaks", kā arī pašreizējā valsts čempione "Liepāja", spēlēja neizšķirti 0:0, bet "Ventspils" futbolisti savā laukumā ar 1:0 uzvarēja "Riga" komandu, kura ceļā uz Kurzemi piedzīvoja ugunsgrēku.

"Riga" futbolisti sestdien, mērojot ceļu uz Ventspili, piedzīvoja nepatīkamus brīžus, jo aizdegās viņu autobuss. Ugunsnelaime izcēlās aptuveni 70 kilometrus no Rīgas. Par laimi, neviens starpgadījumā necieta un "Riga" ceļu uz Kurzemi vēlāk turpināja ar mikroautobusiem, informēja klubs.

Tikmēr piektdien RFS futbolisti ar 1:0 uzvarēja "Jelgavu".

Virslīgas kopvērtējumā "Spartakam" ir 49 punkti 22 mačos, par sešiem punktiem apsteidzot ventspilniekus, kamēr "Liepājai" ir 37, bet "Jelgavai" 36 punkti, šīm abām komandām cīnoties par trešo vietu turnīrā.

RFS ar 26 punktiem ir piektā, bet tai ar 22 punktiem seko "Riga". Tikmēr septīto vietu ar 20 punktiem ieņem "Metta"/LU, bet turnīra tabulu ar astoņiem punktiem noslēdz "Daugavpils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!