Foto: isport.blesk.cz

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Dāvis Ikaunieks sestdien atgriezās "Jablonec" komandas sastāvā, taču viņa pārstāvētā vienība Čehijas čempionāta mačā cieta zaudējumu.

"Jablonec" komanda viesos ar 0:2 (0:1) zaudēja "Opava" vienībai, pārtraucot trīs uzvaru sēriju.

Ikaunieks spēli sāka pamatsastāvā, bet tika nomainīts spēles 70. minūtē, kad "Jablonec" jau zaudēja ar 0:2.

Pirms tam Ikaunieks divos Čehijas čempionāta mačos palika rezervē, bet šosezon viņš laukumā devies četrās no septiņām spēlēm.

Pēc sestdienas mača Ikaunieks tiek gaidīts Latvijas izlasē, lai piedalītos UEFA Nāciju līgas spēlēs pret Andoru un Gruziju.

Ar desmit punktiem septiņās spēlēs "Jablonec" komanda Čehijas čempionāta kopvērtējumā atrodas sestajā vietā, kamēr līderēm Prāgas "Slavia" un Plzeņas "Viktoria" ir pa 18 punktiem.

Latvietis vasarā ar "Jablonec" komandu noslēdza trīs sezonu līgumu.

Ikaunieks iepriekšējos divus gadus spēlēja citā Čehijas komandā Jihlavas "Vysočina", kas gan bija viena no vājākajām līgā un šajā pavasarī zaudēja vietu augstākajā divīzijā.

Iepriekšējā sezonā latvietis 27 mačos izcēlās ar desmit vārtiem (piektais labākais rādītājs līgā) un sešām rezultatīvām piespēlēm, būdams komandas līderis.

Ikaunieks pēc sezonas tika atzīts par Čehijas līgas labāko ārzemju futbolistu. Savukārt 2016./17. gada sezonā latvietis kopā 30 spēlēs izcēlās ar deviņiem vārtu guvumiem, kas deva dalītu sesto vietu līgas snaiperu sarakstā.

"Jablonec" šosezon piedalīsies UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā, kur tiksies ar Ukrainas klubu Kijevas "Dinamo", "Stade Rennais" no Francijas un Latvijā labi zināmā ukraiņu speciālista Romāna Grigorčuka vadīto Kazahstānas klubu "Astana".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!