Foto: isport.blesk.cz

Latvijas futbolista Dāvja Ikaunieka pārstāvētā Jihlavas "Vysočina" komanda piektdien Čehijas čempionāta spēlē ar rezultātu 0:2 (0:0) savā laukumā piekāpās Prāgas "Bohemians 1905" vienībai, sezonu turpinot bez uzvarām.

Uzvarētājiem ar gūtiem vārtiem izcēlās Jans Holenda un Dominiks Mašeks.

Ikaunieks šo maču sāka starta vienpadsmitniekā un laukumā bija visas 90 minūtes.

Šīs sezonas deviņos mačos Ikaunieks Čehijas čempionātā ir izcēlies ar trim precīziem sitieniem.

"Vysočina" komanda ar četriem punktiem deviņās spēlēs ieņem 15. vietu 16 komandu konkurencē, par punktu apsteidzot astoņas spēles aizvadījušo Jablonecas "Pribram" vienību.

Pagājušajā sezonā Ikaunieks Latvijas virslīgā, pārstāvot čempioni "Liepāju", izcēlās ar 15 precīziem sitieniem, kas bija labākais rādītājs līgā, bet šosezon pašmāju čempionātā viņš izpildīja piecus precīzus sitienus.

Jūnija sākumā Dāvis Ikaunieks debitēja Latvijas pieaugušo izlasē, turklāt šajā mačā ar Igauniju viņš laukumā devās, nomainot savu jaunāko brāli Jāni. Savukārt šī mēneša sākumā viņš pārbaudes spēlē ar Luksemburgas valstsvienību guva savus pirmos vārtus nacionālajā izlasē.

Iepriekšējā sezonā "Vysočina" komanda Čehijas čempionāta kopvērtējumā ar 31 punktu 30 spēlēs ieņēma 11.vietu starp 16 vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!