Foto: F64

Dažas stundas pirms atbildīgas spēles Latvijas futbola virslīgā Latvijas čempioni "Ventspils" atlaidusī komandas galveno treneri Sergeju Podpaliju.

Ventspilniekiem ceturtdien savās mājās vakarā paredzēta spēle pret vieniem no principiālākajiem pretiniekiem "Skonto", bet spēles dienā "Ventspils" mājaslapā parādījās informācija par trenera atlaišanu. Sīkāki iemesli, kādēļ treneris atlaists, netiek minēti, vien norādīts, ka "pēc abpusējas vienošanās nolemts pārtraukt sadarbību".

Par "Ventspils" galveno treneri iecelts bijušais futbolists Jurģis Pučinskis, kurš jau vairākus gadus strādā "Ventspils" kluba sistēmā un šogad vadīja "Ventspils-2" komandu.

Ukraiņu futbola speciālistu Podpaliju par "Ventspils" galveno treneri apstiprināja pirms 2011.gada sezonas. Uzreiz pēc viņa atnākšanas "Ventspils" kļuva par Latvijas čempioniem un izcīnīja Latvijas kausu, bet šogad ventspilnieki nespēja izcīnīt kausu, bet virslīgā šobrīd ieņem vien ceturto vietu.

Podpalijs Latvijas futbola līdzjutējiem vairāk paliks atmiņā ar saviem daudzajiem sodiem. Ukraiņu speciālists nekautrējās asi kritizēt tiesnešus ne tikai pēcspēles preses konferencēs, bet arī spēles laikā, par ko LFF viņu vairākkārt diskvalificēja. Arī šo sezonu Podpalijs iesāka savā stilā, jau pirmajā mačā izpelnoties izraidīšanu no stadiona un diskvalifikāciju uz trīs spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!