ASV kluba Losandželosas „Galaxy” pussargs Deivids Bekhems, vadoties pēc ietekmīgā žurnāla Forbes datiem, joprojām ir pasaules vislabāk apmaksātais futbolists.

Kopš 2007.gada, kad Bekhems no Madrides karaliskā kluba „Real” pārcēlās uz Amerikas Augstāko futbola līgu (MLS), bijušais Anglijas izlases futbolists visiem ASV futbola līdzjutējiem ir kļuvis par šī sporta veida simbolu. Tomēr „Galaxy” klubā Bekhems saņem dalītu attieksmi – daudzo savainojumu dēl, kā arī pateicoties diviem īres termiņiem Itālijas klubā „AC Milan”, komandas līdzjutēju acīs futbolists ir kļuvis par „spēlētāju uz pusslodzi, kuram ir pilnas slodzes Holivudas ambīcijas”. Neskatoties uz to, šo trīs gadu laikā Bekhems ir nopelnījis 138 miljonus ASV dollaru, 102 no tiem nākot no  dažādiem reklāmas līgumiem. Pēc jaunākajiem žurnāla Forbes datiem, 2009.gadā futbolists nopelnīja 40 miljonus ASV dolāru, kas Bekhemu atkal padara par pasaules vislabāk apmaksāto futbolistu.

Madrides „Real” pussargs Krištianu Ronaldu ar 30 miljoniem ASV dolāru ieņem saraksta otro vietu. Daudzi futbola apskatnieki uzskata, ka Ronaldu „min Bekhema iemītu taku”, jo Portugāles izlases spēlētājs pagājušajā vasarā no Mančestras „United” pārcēlās uz Madrides „Real” (Bekhema iepriekšējie klubi) un vēlāk parakstīja ievērojamu reklāmas līgumu ar dizaineri Giorgio Armani, kuri savas kompānijas reklāmas sejas galvgalī simboliski Bekhemu nomainīja ar Ronaldu. Parakstot sešu gadu līgumu, kurā ir punkts par 25% algas pieaugumu katru gadu, Ronaldu no algas vien šo sezonu laikā var nopelnīt 304 miljonus ASV dolāru.

Forbes saraksta trešajā vietā ir Ronaldu komandas biedrs brazīlietis Kakā, kurš pagājušajā gadā iekāsēja tuvu 25 miljoniem dolāru. Kakā tautietis Ronaldinju, atpaliekot vien par pāris simtiem tūkstošu, ir iekārtojies tabulas ceturtajā ailītē, kamēr „Barcelona” uzbrucējs Tjerī Anrī ir piektais (24 miljoni). Pārējās Top 10 vietās atrodās Lionels Mesī (20 miljoni), Frenks Lampards (17 miljoni), Džons Terijs (16 miljoni), Zlatans Ibrahimovičs (16 miljoni) un Stīvens Džerārds (15 miljoni).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!