Foto: AFP/Scanpix

Ilggadējais Spānijas futbola izlases galvenais treneris Visente del Boske atstās amatu pēc 2016.gada Eiropas čempionāta finālturnīra, vēsta izdevums AS.

Intervijā žurnālam AS del Boske, kura vadībā Spānija kļuva par Eiropas čempioni un izcīnīja Pasaules kausu, nenožēlo, ka amatu nav atstājis pēc panākumiem. Kā uzsvēra treneris, viņš pēc Pasaules kausa trofejas izcīnīšanas 2010.gadā un Eiropas čempionu titula 2012.gadā vēlējies sasniegt vēl vairāk, taču šoreiz triumfs izpalicis.

"Kāpēc gan neturpināt [pēc panākumiem]? Pēc šī principa, man tad vajadzēja aiziet no "Real Madrid" pēc Čempionu līgas pirmā titula," saka del Boske. "Futbols ir mana profesija, ar to es pelnu iztiku. Nezinu, kādēļ man vajadzētu aiziet. Tad būtu egoistiski un pazemojoši. Ja aizietu pēc Čempionu līgas pirmā titula, tad nebūtu otrais. Ja aizietu pēc 2010.gada Pasaules kausa, diez vai uzvarētu 2012.gada Eiropas čempionātā."

"Palikšu amatā līdz 2016.gada Eiropas čempionātam Francijā, ja vien nebūs iemesls tik ilgi palikt. Pagaidām nedomāju pirms tam aiziet," piebilst del Boske.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!