Foto: F64
Pateicoties pieredzējušā uzbrucēja Ģirta Karlsona diviem gūtiem vārtiem, pagājušās sezonas valsts čempioni "Ventspils" futbolisti Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" čempionāta mačā savā laukumā ar 4:0 (1:0) apspēlēja šosezon blāvi spēlējošo "Daugavpili".

Tieši Karlsons atklāja šī dueļa rezultātu, kad desmit minūtes pirms lielā pārtraukuma viņš panāca 1:0. Vien trīs minūtes pēc otrā puslaika sākuma Karlsons bija precīzs vēlreiz, bet "Daugavpils" vienībai ar vārtu gūšanas iespēju veidošanu pilnībā neveicās, jo visas spēles laikā viesiem neizdevās neko bīstamu izveidot.

Vēlāk ventspilniekiem savu pārsvaru izdevās pat dubultot, jo vēl pa vārtiem guva Ritvars Rugins un Vitālijs Rečickis, kurš laukumā devās uz maiņu. Zīmīgi, ka vēl 80.minūtē "Ventspils" pussargs Oļegs Laizāns pamanījās nerealizēt 11 metru soda sitienu.

Pēdējo reizi virslīgas mačs norisinājās tieši pirms divām nedēļām, bet tad sekoja pārtraukums, kurā Latvijas valstsvienība 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru noslēdza ar neizšķirtu pret Islandi (2:2) un zaudējumu pret Kazahstānu (0:1).

Savā iepriekšējā virslīgas spēlē "Daugavpils" komandai izdevās ar 2:0 pieveikt pastarīti "Metta"/"Latvijas Universitāte", bet pirms tam šī vienība pie uzvaras nebija tikusi kopš 21.marta, kopumā 17 maču laikā ciešot deviņus zaudējumus un astoņas reizes cīnoties neizšķirti. Tikmēr "Ventspils" jaunā galvenā trenera Pola Ēsvorta vadībā šobrīd izcīnījusi trīs panākumus pēc kārtas.

Šī bija abu komandu ceturtā tikšanās reize šosezon, bet iepriekšējos trīs mačos vienu uzvaru bija izcīnījuši ventspilnieki, kamēr divi dueļi noslēdzās ar 1:1.

Šīs virslīgas kārtas izspēle turpināsies svētdien, kad Jūrmalas "Spartaks" savā laukumā tiksies ar "Jelgavu", bet pirmdien "Metta"/LU uzņems turnīra līderi "Liepāju", kas uzvaras gadījumā tiks kronēta par Latvijas čempioni.

Virslīgas kopvērtējumā "Liepājai" ir 46 punkti 21 spēlē, tai ar 39 punktiem seko "Skonto", kas par trim punktiem apsteidz "Ventspili". Tikmēr 34 punkti ir "Jelgavai". Šīm komandām līdz sezonas beigām atlicis aizvadīt trīs spēles.

Tiesa, "Liepāja" titulam ir ļoti tuvu, jo šai komandai sezonas atlikušajās trijās spēlēs jāizcīna tikai divi punkti. Tikmēr "Skonto" jācer, ka pašai izdosies izcīnīt uzvaru atlikušajās trīs cīņās un liepājnieki pa to laiku neiegūs vairāk par vienu punktu.

Stabilu piekto vietu ar 18 punktiem ieņem Jūrmalas "Spartaks", bet "Daugavpils" ar 14 punktiem kopvērtējumā atrodama sestajā pozīcijā, savukārt tabulu ar deviņiem punktiem noslēdz "Metta"/LU.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!