Foto: Scanpix
Lietuvas futbola klubi Viļņas "Žalgiris" un "Trakai" ceturtdien sasniedza UEFA Eiropas līgas otro kvalifikācijas kārtu, līdz ar to lietuvieši bija veiksmīgākie starp trim Baltijas valstīm.

Jau vēstīts, ka no Latvijas klubiem UEFA Eiropas līgas otrajā kvalifikācijas kārtā iekļuva tikai "Ventspils", bet "Liepājai" un "Rigai" Eirokausu sezona noslēdzās.

Savukārt no Igaunijas trim klubiem neviens nespēja pārvarēt pirmo kārtu.

"Žalgiris" ceturtdien savā laukumā cīnījās neizšķirti 1:1 (1:0) ar Fēru salu komandu "Klaksvik", bet divu spēļu summā uzvarēja ar 3:2, jo pirmajā mačā viesos bija pārāka ar 2:1.

Tikmēr "Trakai", kas dalību UEFA Eiropas līgā sāka vēl no priekškvalifikācijas, viesos ar 1:0 (1:0) uzvarēja Kazahstānas vienību Pavlodaras "Irtiš", divu spēļu summā arī uzvarot ar 1:0. Vienīgos vārtus šajā duelī guva Svajūns Čižs, kurš atbildes spēlē izcēlās 19.minūtē.

"Žalgiris" otrajā kārtā tiksies ar Lihtenšteinas klubu "Vaduz", kas spēlē Šveices pēc spēka otrajā līgā, bet "Trakai" mērosies spēkiem ar Serbijas vienību Belgradas "Partizan".

Tikmēr dalību turnīrā noslēdza Kauņas "Stumbras" vienība, kas ceturtdien viesos ar 0:2 (0:1) zaudēja Kipras komandai Limasolas "Apollon", bet divu spēļu summā kapitulēja ar 1:2.

Savukārt Igaunija zaudēja visus trīs savus klubus, kuri piedalījās UEFA Eiropas līgas pirmajā kvalifikācijas kārtā.

Vēl trešdien no turnīra izstājās Nemmes "Kalju", kas divu spēļu summā ar 1:3 kapitulēja Islandes vienībai "Stjarnan". Savukārt ceturtdien līdzīgs liktenis piemeklēja Narvas "Trans" un Tallinas "Levadia" komandas.

"Trans" divu spēļu summā ar 1:5 zaudēja Bosnijas un Hercegovinas vienībai Sarajevas "Željezničar", kamēr "Levadia" divu maču summā ar 1:3 piekāpās Īrijas komandai "Dundalk".

Igaunija gan būs pārstāvēta UEFA Eiropas līgas otrajā kvalifikācijas kārtā, kur spēlēs valsts čempione Tallinas "Flora", kas nespēja pārvarēt UEFA Čempionu līgas pirmo kvalifikācijas kārtu. "Flora" nākamie pretinieki Eirokausos būs Kipras klubs Nikosijas APOEL.

Jau vēstīts, ka APOEL no UEFA Čempionu līgas izslēdza Lietuvas vienība Marijampoles "Sūduva".

LETA jau ziņoja, ka "Ventspils" nākamajā kārtā tiksies ar slaveno Francijas klubu Bordo "Giondons", kas ir seškārtēja savas valsts čempione.

Ventspilnieki ceturtdien viesos spēlēja neizšķirti 3:3 (2:1) ar Albānijas klubu Ģirokastras "Luftetari", divu spēļu summā Kurzemes klubam svinot drošu uzvaru ar 8:3, jo pirms nedēļas mājās guva graujošu panākumu ar 5:0.

Tikmēr "Liepāja" viesos ar 2:1 (1:1) uzvarēja Zviedrijas klubu Gēteborgas "Hacken", bet divu maču summā zaudēja ar 2:4, jo pirmajā cīņā savā laukumā kapitulēja ar 0:3.

Savukārt "Riga" savās mājās pēc pamatlaika un papildlaika bija vadībā ar 1:0, kas divu spēļu summā deva 1:1, pret Sofijas CSKA, tomēr 11 metru pēcspēles sitienos ar 5:3 pārāki bija Bulgārijas kluba futbolisti, kuri tika tālāk.

Bez "Ventspils" vienības UEFA Eiropas līgas otrajā kvalifikācijas kārtā spēlēs valsts čempione Jūrmalas "Spartaks", kas otrdien izstājās no UEFA Čempionu līgas, kur pirmajā kārtā divu maču summā ar 0:2 zaudēja Serbijas klubam Belgradas "Crvena zvezda". "Spartaks" Eirokausus turpinās ar dueli pret Sanmarīno čempioni Montedžardīno "La Fiorita".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!