Foto: Jeļizaveta Iļjina (Riga FC)
Divu ambiciozu valsts galvaspilsētas klubu "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas duelī sestdien "Riga" izbraukumā ar 1:0 (0:0) pārspēja RFS vienību.

Vienīgos vārtus šajā mačā guva Bogdans Vaščuks.

Abas komandas sestdien netika lutinātas ar laikapstākļiem, jo Rīgā bija lietus un pamatīgs vējš. "Riga" galvenā trenera amatā pirmo maču šosezon aizvadīja Mihails Koņevs, kurš nomainījis no amata atlaisto Vladmiru Volčeku. Tiesa, slikto laikapstākļu dēļ nevienai no komandām retu reizi bija kāda vārtu gūšanas iespēja, bet pirmais puslaiks noslēdzās ar neizšķirtu 0:0.

Vienīgie vārti šajā mačā tika gūti 75.minūtē, kad uzvaru "Riga" komandai nodrošināja uz maiņu nākušais Vaščuks.

"Riga" komandai sezonas sākums bijusi vilšanās, jo pirmajās četrās virslīgas spēlēs bija izcīnīti tikai pieci punkti, tāpēc šonedēļ no amata tika atbrīvots galvenais treneris, krievu speciālists Vladimirs Volčeks. Šobrīd galvenā trenera vietas izpildītāja amatā iecelts pieredzējušais treneris Mihails Koņevs, kurš ir arī dublieru komandas galvenais treneris.

Pateicoties sestdienas uzvarai, "Riga" turnīra tabulā tagad apsteigusi RFS.

Marta pašās beigās RFS sastāvu papildināja Latvijas izlases pussargs Aleksandrs Cauņa, kurš veselības likstu dēļ gan vēl nav gatavs spēlēt.

Ar desmit punktiem piecās spēlēs virslīgas kopvērtējuma līdere ir "Spartaks", kam ar deviņiem punktiem seko "Jelgava". Pa astoņiem punktiem iekrājušas "Ventspils" un "Riga" komandas, kamēr septiņi punkti ir RFS un "Liepāja"/"Mogo" vienībām. Septītā ar četriem punktiem ir "Metta"/LU, bet divus punktus guvusi "Babīte"/"Dinamo".

Aizvadītajā sezonā virslīgā negaidīti triumfēja "Spartaks", kam sekoja "Jelgava" un "Ventspils".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!