Titulētā Ukrainas futbola kluba Doņeckas "Šahtar" stadiona "Donbass Arena" rekonstrukcijas darbi varētu noslēgties nākamā gada maijā, informē vienība.

"Šahtar" kluba stadions pamatīgi cietis Ukrainā valdošo nemieru dēļ, taču celtnieki sākuši arēnu atjaunot.

"Šobrīd norisinās stadiona fasādes restaurācijas darbu pirmā fāze," izteicies arēnas ģenerāldirektors Vadims Guņko. "Darbs pie balsta konstrukcijām ilgs aptuveni divas nedēļas, taču tas ir atkarīgs no laikapstākļiem un situācijas Doņeckā. Nevaram ļaut cilvēkiem strādāt, ja tas nav droši. Savukārt otrajā rekonstrukcijas fāzē aizdarīsim vaļējās vietas fasādē, kam arī būtu nepieciešamas divas nedēļas. Taču visam restaurācijas procesam mums būs nepieciešams krietni vairāk laika. Stadions varētu būt pilnībā atjaunots nākamā gada maijā, ja vien nepasliktināsies situācija šajā reģionā."

Guņko sacīja, ka restaurācijas darbs ir ļoti specifisks, turklāt to vadīs kompānija, kas šobrīd vēl neatrodas Doņeckā.

Pirms aptuveni nedēļas parādījās informācija, ka "Donbass" arēna tika apšaudīta, radot pamatīgus bojājumus austrumu un rietumu spārnos.

"Šahtar" futbolisti Doņeckā valdošās situācijas dēļ spiesti trenēties bāzē Kijevā, bet savas mājas spēles aizvadīt Ļvivā - aptuveni 1000 kilometru attālumā no savām mājām.

Doņeckas klubs vietējā čempionātā uzvarējis iepriekšējās piecas sezonas pēc kārtas, bet 2009.gadā tas virs galvas cēla UEFA Eiropas līgas trofeju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!