Foto: AFP/Scanpix

Vācijas futbola bundeslīgas grandu spēlē sestdien Dortmundes "Borussia" komanda ar rezultātu 1:0 (1:0) pārspēja čempioni Minhenes "Bayern", kas ļāva izcilajai debitantei "Leipzig" saglabāt kopvērtējuma līderpozīciju.

Vienīgos vārtus spēles 11.minūtē iesita Pjērs Emeriks Obamejangs no Gabonas.

"Bayern" komanda nacionālajā čempionātā cieta pirmo neveiksmi šosezon. Tā nebija zaudējusi kopš marta. Tāpat šī ir pirmā reize 14 mēnešu laikā, kad "Bayern" komanda, noslēdzoties nedēļas nogalei, neatradīsies kopvērtējuma līderpozīcijā, jo divas svētdienas spēles neko nemainīs.

Jau vēstīts, ka "Leipzig" komanda piektdien viesos ar 3:2 (1:2) pārspēja Leverkūzenes "Bayer" vienību, labojot turnīra rekordu, jo 11 pirmajos mačos tā joprojām nav zaudējusi.

"Leipzig" savā debijas sezonā bundeslīgā ir izcīnījusi astoņas uzvaras un trīs mačus noslēgusi neizšķirti. Savulaik desmit pirmajās spēlēs debijas sezonā nezaudēja arī Dīsburgas MSV vienība, kurai šāds sākums izdevās 1993./94.gada sezonā.

Kopvērtējumā tagad "Leipzig" rēķinā ir 27 punkti 11 spēlēs, tai ar 24 punktiem seko "Bayern", bet pa 21 punktam ir Dortmundes "Borussia", "Koln" un Berlīnes "Hertha".

Kā vēstīts, Latvijas futbola uzbrucējs Artjoms Rudņevs sestdien nospēlēja visu otro puslaiku, palīdzot "Koln" komandai viesos kompensācijas laikā izraut uzvaru ar 2:1 (0:1) pār Menhengladbahas "Borussia" vienību.

Rudņevs 70. minūtē saņēma dzelteno kartīti, kas Latvijas uzbrucējam bija otrais brīdinājums šosezon. Mača gaitā Rudņevs vairākkārt izcēlās ar aktīvām situācijām.

Rezultātu 32.minūtē atklāja mājinieku futbolists Larss Štindls, bet izlīdzinājums tika panākts 59.minūtē, kad francūzis Antonī Modests izcēlās ar galvu pēc centrējuma. Savukārt uzvaru Ķelnes futbolisti izrāva jau kompensācijas laikā, kad Marcels Rise izcēlās ar lielisku soda sitienu no aptuveni 30 metru attāluma.

Obamejangs un Modests šosezon bundeslīgā guvuši pa 12 vārtiem un atrodas rezultatīvāko spēlētāju galvgalī.

Tikmēr "Hertha" sestdien viesos cīnījās 0:0 (0:0) ar "Augsburg" futbolistiem.

Sestdien uz trešo vietu kopvērtējumā var pakāpties "Hoffenheim" futbolisti, kas uzņems kopvērtējuma pastarīti Hamburgas SV (HSV). Šai komandai pašlaik ir 20 punkti. Tāpat vadošajām komandām var pietuvoties arī pašlaik 18 punktus guvusī Frankfurtes "Eintracht", kas viesos spēkosies ar Brēmenes "Werder".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!