Foto: AFP/Scanpix
Par šīs sezonas Vācijas bundeslīgas futbola čempionāta uzvarētāju sestdien jau divas kārtas pirms turnīra noslēguma kļuva Dortmundes "Borussia" komanda.

Tas kļuva skaidrs pēc tam, kad Dortmundes "Borussia" komanda 32.kārtas spēlē izcīnīja uzvaru, bet tās vienīgā konkurente cīņā par titulu Lēverkūzenes "Bayer" cieta neveiksmi.

Tādējādi divas kārtas pirms čempionāta noslēguma Dortmundes klubs kļuva "Bayer" futbolistiem vairs nesasniedzams, jo kopvērtējumā abas komandas šobrīd šķir astoņi punkti.

Dortmundes "Borussia" komanda Vācijas bundeslīgas čempionātā triumfēja pirmo reizi kopš 2002.gada, bet kopumā tā tagad izcīnījusi septiņus titulus.

Sestdien aizvadītajā mačā Dortmundes "Borussia" savā laukumā ar rezultātu 2:0 (2:0) pieveica "Nurnberg" vienību.

Uzvarētājiem šajā mačā vārtus guva paragvajiešu uzbrucējs Lukass Barrioss un polis Roberts Levandovskis.

Tikmēr "Bayer" komanda izbraukumā ar 0:2 (0:0) atzina "Koln" futbolistu pārākumu. Uzvarētājiem abus vārtus guva slovēņu uzbrucējs Milivoje Novakovičs.

Zaudējumu sestdien piedzīvoja trešajā vietā esošā "Hannover 96" komanda, kas savā laukumā ar 0:1 (0:0) piekāpās Menhengladbahas "Borussia".

Tādējādi uz trešo vietu sestdien var pakāpties pagājušās sezonas čempionvienība Minhenes "Bayern", ka savā laukumā uzņems Gelzenkirhenes "Schalke 04" komandu.

Bundeslīgas kopvērtējumā pašlaik Dortmundes "Borussia" ar 72 punktiem 32 spēlēs ieņem pirmo vietu, tai ar 64 punktiem seko ir "Bayer" futbolisti, bet "Hannover 96" ar 57 punktiem ieņem trešo vietu.

Savukārt "Bayern" ar 56 punktiem ir ceturtajā vietā, kas sezonas izskaņā neļautu kvalificēties UEFA Čempionu līgas sacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!