Foto: AP/Scanpix

Vācijas futbola bundeslīgai nav vajadzīga tāda līdere kā izcilu debijas sezonas sākumu piedzīvojošā "Leipzig", uzskata Dortmundes "Borussia" prezidents Hanss Joahims Vacke.

"Leipzig" komanda piektdien viesos ar 3:2 pārspēja Leverkūzenes "Bayer" vienību, labojot turnīra rekordu, jo 11 pirmajos mačos tā joprojām nav zaudējusi.

"Leipzig" savā debijas sezonā bundeslīgā ir izcīnījusi astoņas uzvaras un trīs mačus noslēgusi neizšķirti. Savulaik desmit pirmajās spēlēs debijas sezonā nezaudēja arī Dīsburgas MSV vienība, kurai šāds sākums izdevās 1993./1994.gada sezonā.

Sestdien grandu mačā Dortmundes futbolisti ar 1:0 pārspēja čempioni Minhenes "Bayern", kas ļāva "Leipzig" kļūt par vienīgo kopvērtējuma līderi.

"Mums nav vajadzīga šāda līdere. Tomēr noņemu cepuri viņu priekšā par parādīto sniegumu," teica Vacke

"Borussia" prezidents jau iepriekš kritizējis "Leipzig" komandu, sakot, ka tai nav vēstures un tā spēlē futbolu, lai tikai "reklamētu dzērienu skārdenēs". Leipcigas komandu dibinājis austriešu miljardieris Dītrihs Matešics, kurš ir viens no "Leipzig" ģenerālsponsora "Red Bull" līdzdibinātājiem.

"Es nespēlēju "Leipzig" komandā, lai reklamētu dzērienu," uz Vackes izteikumiem atbildēja Leipcigas komandas kapteinis Dominiks Kaizers.

Tikmēr "Borussia" galvenais treneris Tomass Tučels velta atzinīgus vārdus "Leipzig" futbolistiem.

""Leipzig" nav vienas sezonas brīnums. Viņus var salīdzināt ar to, kas iepriekšējā sezonā notika Anglijas premjerlīgā," teica Tučels, salīdzot "Leipzig" ar sensacionālo premjerlīgas čempioni Lesteras "City".

"Leipzig" tiek kritizēta jau kopš dibināšanas brīža, norādot, ka klubs ir mākslīgi radīts, lai reklamētu "Red Bull", kas ir pretrunā ar bundeslīgas citām komandām, kurām ir gara vēsture.

Pirms piektdienas mača Leverkūzenē maskējušās personas ar krāsu apmētāja "Leipzig" komandas autobusu, kamēr citviet tas ticis apmētāts ar akmeņiem. "Leipzig" futbolisti regulāri tiek izsmieti, turklāt Vācijas kausa spēlē pret Drēzdenes "Dinamo" pretinieku līdzjutēji centās laukumā izmest nogrieztu buļļa galvu, tādējādi paņirgājoties par komandas ģenerālsponsoru.

Pēc 11 kārtām bundeslīgas līderei "Leipzig" ir 27 punkti, bet par trim punktiem atpaliek "Bayern". Savukārt pa 21 punktam guvušas Dortmundes "Borussia", Artjoma Rudņeva pārstāvētā "Koln", "Hoffenheim", Berlīnes "Hertha" un Frankfurtes "Eintracht", ieņemot pozīcijas no trešās līdz septītajai vietai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!