Foto: F64
Uzvaru Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta Kurzemes derbijā sestdien dramatiskā cīņā guva čempione "Ventspils", kas ar rezultātu 3:2 (1:1) savā laukumā pieveica jaundibināto klubu "Liepāja".

Spēles rezultātu atklāja tieši liepājnieki, kad pēc soda sitiena ar galvu precīzs bija slovāks Ivans Peča, tomēr jau 20.minūtē Jurijs Žigajevs ar 11 metru soda sitienu panāca izlīdzinājumu 1:1.

Otrā puslaika sākumā albānis Nduje Muječi jau vadībā izvirzīja "Ventspils" futbolistus, tomēr 64.minūtē Jānis Ikaunieks ar 11 metru soda sitienu panāca 2:2. Tomēr ar to cīņa nebeidzās, 79.minūtē uz liepājnieku vārtiem tika nozīmēta vēl viena "pendele" un uzvaru mājiniekiem izrāva Vadims Jančuks.

Šis "Liepājas" futbolistiem bija pirmais zaudējums oficiālās spēlēs.
Vēl rezultatīvā cīņā sestdien "Jūrmala" ar rezultātu 4:2 (2:0) izbraukumā pārspēja "Metta"/"Latvijas Universitāte" futbolistus.

Pirmā puslaika izskaņā divus vārtus jūrmalniekiem minūtes laikā guva spānis Huans Manuels Ernandess Sančess jeb Huanma, tomēr otrā puslaika pirmajās 15 minūtēs Gatis Kalniņš un Rūdolfs Puķītis palīdzēja "Metta"/LU komandai panākt 2:2. Tomēr uzvaras vārtus 86.minūtē viesiem guva Artjoms Loginovs, bet jau kompensācijas laikā punktu cīņai pielikta vēl viens spāņu futbolists Lukass Esekjels Trekariči Lojakono.

Savukārt vēl divas spēles gaidāmas svētdien - "Jelgava", kas nav zaudējuši jau 12 oficiālos mačos pēc kārtas, Olainē uzņems "Skonto" futbolistus, bet Daugavpils "Daugava", kurai trīs spēles diskvalifikācijas dēļ nevarēs palīdzēt leģionārs Murads Gusenovs, tiksies ar Rīgas "Daugavu".

Turnīra kopvērtējumā līderpozīciju ar maksimāli iespējamajiem deviņiem punktiem trijās cīņās pārņēmusi "Ventspils" komanda, kurai ar septiņiem punktiem seko ""Liepāja" un "Jelgava".

Pa četriem punktiem tagad ir virslīgas debitantei "Daugavpils" un "Jūrmalai", bet pa trim punktiem izcīnījušas "Skonto", Daugavpils "Daugava" un "Metta"/LU. Savukārt tabulas apakšgalā ir Rīgas "Daugava" un Jūrmalas "Spartaks", kas ieguvuši pa vienam punktam.

Kā ziņots, dienu pirms jaunās sezonas sākuma licencētas startam sacensībās bija astoņas no desmit komandām, jo Latvijas Futbola federācija (LFF) sākotnēji licences atteica pērnās sezonas otrajam un trešajam spēcīgākajam klubam "Skonto" un Daugavpils "Daugava". "Skonto" komanda pie starta virslīgā sākotnēji netika pielaista nenokārtoto parādsaistību dēļ, bet "Daugavai" licence netika piešķirta, jo tai nav izveidota kluba struktūrā iekļauta jaunatnes akadēmija. Tomēr dienu pirms čempionāta sākuma LFF Apelācijas komisijas sēdē abu klubu apelācijas tika apmierinātas, tiem tādējādi saņemot kārotās licences.
Turnīrā komandas sacentīsies četros apļos.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā Latvijas virslīgā piekto reizi vēsturē triumfēja "Ventspils" komanda, aiz sevis atstājot "Skonto" un Daugavpils "Daugavu". Tikmēr vietu virslīgā zaudēja desmitās vietas ieguvēji Ilūkstes NSS, kurus jaunajā sezonā nomainījuši pirmās līgas uzvarētāji - BFC "Daugavpils". Savukārt pārspēlēs par vietas saglabāšanu augstākajā līgā virslīgas devītā spēcīgākā komanda "Metta"/LU uzvarēja pirmās līgas otrās vietas ieguvēju "Gulbeni".

Tikmēr pēc "Liepājas metalurga" kluba likvidēšanas šīs pilsētas pārstāvniecību čempionātā pārņēmis jaundibinātais klubs "Liepāja".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!