Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Turpinoties konfliktam Gazas joslā, Izraēlas futbola izlases pirmā spēle ar Beļģiju 2016.gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīrā no 9.septembra pārcelta uz nākamā gada 31.martu, trešdien pavēstīja Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA).

Spēli bija plānots aizvadīt Jeruzalemē, bet pagaidām vēl nav nolemts, kur tā notiks martā. Šāds lēmums seko jau iepriekšējā mēnesī UEFA spriestajam, ka starptautiski mači pagaidām drošības apsvērumu dēļ Izraēlā nevar notikt.

Izraēlas klubi UEFA Čempionu līgas un UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra mājas spēles šosezon aizvada Kiprā.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra B apakšgrupā bez Izraēlas un Beļģijas ielozētas arī Andora, Kipra, Velsa, kā arī Bosnija un Hercegovina. Nākamā mājas spēle Izraēlai 12.novembrī ieplānota pret bosniešiem.

Kā zināms, Izraēlas un Gazas joslas karā kopš 8.jūlija nogalināti vairāk nekā 2100 palestīniešu - pārsvarā mierīgie iedzīvotāji. Izraēlas pusē dzīvību zaudējuši 65 karavīri un četri civiliedzīvotāji.

Konflikta laikā Izraēla veikusi uzbrukumus aptuveni 5230 mērķiem Gazas joslā. Savukārt palestīniešu kaujinieki izšāvuši pret Izraēlas teritoriju aptuveni 4590 raķetes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!