Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ēģiptes Futbola federācija (ĒFF) piedraudējusi iesūdzēt tiesā "Liverpool" pussargu Mohamedu Salāhu un viņa aģentu, ja viņi turpinās konfliktēt ar organizāciju, ziņo ārzemju mediji.

Portāls "The Goal" vēsta, ka Salāha aģentam Rami Abasam tiek pārmesta neracionāla darbība un pieprasījums federācijai pielietot "divkāršus standartus" attiecībā uz spēlētājiem. Ja Abass turpinās konfliktēt ar organizāciju un nodarīt kaitējumu vienam no ēģiptiešu labākajiem futbolistiem, federācija piedraudējusi iesūdzēt viņu tiesā.

Aģents uzskata, ka ĒFF sagroza faktus. "Vienīgais veids, kā mūsu prasības padarīt par nepamatotām, ir tās sagrozīt," savā "Twitter" kontā komentējis Abass. "Mēs nekad neesam prasījuši, lai Mohamedu pārvadātu atsevišķi no pārējās komandas. (..) Mēs neprasām īpašu attieksmi. Es būtu ļoti priecīgs, ja prasības, kādas toreiz izvirzījām priekš Mohameda tiktu piemērotas katram izlases futbolistam. Kas attiecas uz drošību viesnīcā, tas bija tikai tāpēc, lai autogrāfu un fotogrāfiju lūdzēji neklauvētu pie Mohameda numura durvīm divos vai četros naktī."

Savukārt Salāhs paziņojis, ka federācija joprojām atsakās ar viņu sazināties. "Tas nav normāli, ka manas un mana aģenta vēstules tiek ignorētas," sociālajos tīklos ierakstījis futbolists.

Domstarpības starp federāciju un Salāhu ar viņa aģentu izcēlās jau šā gada pavasarī un bija saistītas ar futbolista tēla izmantošanu. Uz lidmašīnas, ar kuru Ēģiptes izlasei bija jāierodas uz Pasaules kausa turnīru Krievijā, bija milzīgs Salāha attēls un oficiālā sponsora logo, bet tiesības uz futbolista tēla izmantošanu pieder divām kompānijām. Vienu vada pats Salāhs, kurš līdz ar to nosaka, kur var parādīties viņa foto Lielbritānijā, bet otra pieder Abasam un atbild par Salāha imidža izmantošanu pārējā pasaulē. Aģents esot sazinājies ar federāciju, bet atbildi nesaņēma.

Šīs situācijas dēļ Salāhs varēja pat izlaist Pasaules kausu, uzskatot to par apvainojumu, taču aizbrauca uz Krieviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!