Foto: PantherMedia/Scanpix

Latvijas Futbola federācija (LFF) bija vien no sešām futbola organizācijām, kas neatsaucās izdomāta līdzjutēja lūgumam, iepriecināt 10 gadus veco mazdēlu dzimšanas dienā, otrdien vēsta izdevums "Sporta Avīze".

SA eksperimentā visiem Latvijas futbola virslīgas klubiem un LFF tika nosūtīta kāda Didža Paleja vēstule pa pastu ar lūgumu iepriecināt 10 gadus veco mazdēlu dzimšanas dienā. SA skaidro, ka klubi ikdienā bieži saņem līdzīgus lūgumus, bet pārsvarā tie ir starptautiski un ar elektroniskā pasta starpniecību. Taču šoreiz lūgumu ar parastā pasta starpniecību veica Latvijas līdzjutējs, kurš vēlējies iepriecināt savu mazdēlu.

Līdzjutējs Palejs lūdza, lai atsūta kādu kluba atribūtiku, uz ko atsaucās pieci virslīgas klubi. Pirmā uz lūgumu atsaucās "FB Gulbene", tad virslīgas debitante "Metta/LU", "Ventspils", "Skonto" un Jūrmalas "Spartaks". Atsaucības nebija no "Liepājas metalurga", Daugavpils "Daugava", "FC Jūrmala", "Jelgava", Rīgas "Daugava" un LFF.

Klubu skaidrojumi, kādēļ nebija atsaucība, bija dažāda. Piemēram "FC Jūrmala" menedžeris Andrejs Kolidzejs teica, ka "mēs uz šādām vēstulēm neatbildam, neko atpakaļ nesūtam". Pēc Kolidzeja teiktā, klubs regulāri saņemot līdzīgus lūgumus, bet "mēs šīm lietām nepievēršam tik lielu uzmanību", jo citas lietas esot svarīgākas.

Daugavpils "Daugava" un Rīgas "Daugavas" pārstāvji teicās tādu vēstuli nav redzējuši. "Liepājas metalurgs" preses sekretāre Simona Laiveniece norādīja, ka bija plānots vēlāk atbildēt un izteica nožēlu, ka nav vēl atbildēts. Līdzīgu attaisnojumu izteica arī "Jelgavas" direktors Jānis Kovaļevskis, jo varbūt kluba prezidents domājis, ka "atbildēšu es, bet es – otrādi". Kovaļevskis arī pauda nožēlu, ka tā sanācis.

Atšķirībā no klubiem, kuriem nav lielas rocības un nav atsevišķu cilvēku, lai ikdienā uzturētu saikni ar līdzjutējiem, LFF ir zinām ar saviem administratīvajiem resursiem, tomēr Latvijas futbola vadošā organizācija neatrada laiku, lai iepriecinātu mazo puiku. LFF komunikācijas daļas pārstāvis Viktors Sopirins teica, ka šādu vēstuli nav redzējis. "Federācijā jātiek skaidrībā, kur tā vēstule ir, kādā stadijā, kurš viņu ir saņēmis, vai tā tiek virzīta tālāk. Tuvākajā laikā to noteikti noskaidrosim."

Lai gan Sopirins teica, ka organizācijas iekšienē ir cilvēki, kuri nodarbojas un cenšas sakārtot lietas ar līdzjutējiem, konkrēti minēt personas LFF pārstāvis nemācēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!