Foto: RIA Novosti/Scanpix
Vairākas Eiropas Savienības dalībvalstis izteikušas vēlmi apturēt Krievijas dalību divās vadošajās futbola organizācijās – Pasaules futbola federāciju asociācijā (FIFA) un Eiropas futbola federāciju asociācijā (UEFA), vēsta čehu masu mediji.

Kā zināms, pret Krieviju ir vērstas dažādas sankcijas Maskavas agresijas Ukrainā dēļ. Pagājušajā nedēļā Eiropas Savienības (ES) Padomes tikšanās laikā panākta vienošanās pastiprināt sankcijas pret Krieviju. Samita laikā līderi gan nevienojās par konkrētām sankcijām, bet precīzu priekšlikumu uzdeva nedēļas laikā izveidot Eiropas Komisijai (EK).

Kā vēsta Čehijas masu mediji, jaunās sankcijas varētu skart arī sporta jomu, jo izskanējuši dažādi ierosinājumi. Viens no ierosinājumiem esot arī apturēt Krievijas dalību UEFA un FIFA.

"Jā, tāds ierosinājums ir minēts. Vajadzētu izskatīt Krievijas dalību vadošajos sporta un kultūras notikumos. Tas varētu skart arī 2018.gada Pasaules kausa finālturnīru, kam jānotiek Krievijā," saka Čehijas valdības padomnieks Eiropas jautājumos Tomašs Prouza.

Ja minētās sankcijas tiks atbalstītas, tad Krievijas futbola klubiem un valstsvienībām būs liegts spēlēt starptautiskos turnīros, kurus rīko FIFA un UEFA. Pagaidām netiek ziņots, kādus citus sporta veidus varētu skart izteiktie priekšlikumi par sankcijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!