Foto: Reuters/Scanpix
2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē sensāciju ceturtdien sagādāja Slovākijas futbola izlase, kas C grupas cīņā savā laukumā ar 2:1 uzvarēja Spāniju.

Spēles 17.minūtē Jurajs Kučka ar spēcīgu sitienu pārspēja Ikeru Kasiljasu, kas gan šajā epizodē nenospēlēja pārliecinoši, bet izšķirošie notikumi risinājās mača izskaņā. Uz maiņu iznākušais Pako Alkasers astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām izlīdzināja rezultātu, bet 87.minūtē Miroslavs Stohs pretuzbrukumā ar galvu noslēdza centrējumu, izraujot mājiniekiem uzvaru.

Vēl šajā grupā Ukraina viesos ar 2:0 (0:0) uzvarēja Baltkrieviju, bet Maķedonija savā laukumā tikai kompensācijas laikā paglābās no apkaunojoša neizšķirta un ar 3:2 uzvarēja Luksemburgu.

E grupā favorīte Anglija savā laukumā Vemblijā bez lielām problēmām ar 5:0 sagrāva Sanmarīno, Slovēnija ar 1:0 sagādāja zaudējumu Pasaules kausa dalībniecei Šveicei, bet Baltijas valstu duelī Lietuva savās mājās ar 1:0 uzvarēja Igauniju. Uzvaras vārtus lietuviešiem spēles 76.minūtē guva Sauļus Mikoļūns.

Tikmēr G grupā Lihtenšteina savā laukumā nosargāja bezvārtu neizšķirtu 0:0 pret Melnkalni, Zviedrija savās mājās bez savas zvaigznes Zlatana Igrahimoviča nospēlēja 1:1 ar Krieviju, bet Austrija viesos ar 2:1 uzvarēja Moldovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!