Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Anglijas futbola premjerlīgas kluba Liverpūles "Everton" uzbrucējs Umars Niasē kļuvis par pirmo šī turnīra futbolistu, kurš pēc mača sodīts par tēlošanu.

Iepriekšējā nedēļas nogalē "Everton" cīnījās neizšķirti 2:2 ar Londonas "Crystal Palace". Pēc Niasē simulācijas uz pretinieku vārtiem tika piešķirts 11 metru soda sitiens, pēc kura Leitons Beinss panāca 1:1.

Tomēr pēc mača Niasē tika vainots mača tiesneša apkrāpšanā.

Pirms šīs sezonas Anglijas Futbola asociācija (FA) nāca klajā ar inovatīvu noteikumu - spēlētāji, kuri centīsies apmānīt tiesnešus ar tēlošanu, varēs saņemt pat divu spēļu diskvalifikāciju. Sods attiecas uz futbolistiem, kuru simulēšanas dēļ pretinieki noraidīti no laukuma vai piešķirti 11 metru soda sitieni.

Līdz ar to Niasē pašlaik draud divu maču diskvalifikācija, bet senegālietis var kļūt par pirmo futbolistu, kurš premjerlīgā sodīts saskaņā ar jaunajiem noteikumiem.

Komisijā, kas izskata šādus simulācijas gadījumus, ietilpst viens bijušais tiesnesis, viens bijušais treneris un viens bijušais spēlētājs. Viņi nosaka, vai bijis noteikumu pārkāpums, vai tiesnesis ticis piemānīts.

Vēlāk Niasē šajā spēlē pats guva vārtus. Viņš "Liverpool Echo" atzina, ka ir šokēts par apsūdzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!