Foto: AP/Scanpix/LETA
Francijas futbola veterānam, "Marseille" aizsargam Patrīsam Evrā draud lielas soda sankcijas par ceturtdien notikušo incidentu, kad viņš vēl pirms mača ar kāju iespēra savas komandas līdzjutējam pa seju.

"Marseille" ceturtdien UEFA Eiropas līgas spēlē viesojās Portugālē pie "Vitoria de Guimaraes" komandas. Evrā, kurš nebija iekļauts "Marseille" sākumsastāvā, noraidījumu saņēma vēl pirms pirmās svilpes, bet mačā Francijas komanda zaudēja ar 0:1.


Iesildīšanās laikā vairāki Francijas kluba līdzjutēji bija tikuši garām drošības stjuartiem, kuri pie laukuma malā esošajiem reklāmas stendiem veltīja skarbus vārdus 36 gadus vecajam futbolistam. Drūzmēšanās laikā Evrā neizturēja nervi un viņš ar "kung-fu" meistara cienīgu sitienu iespēra vienam no faniem par galvu. Lai izvairītos no lielāka kautiņa, komandas biedri nostūma Evrā nost no faniem, un pēc brīža incidents norima.

Piektdien UEFA paziņoja, ka futbolistam ir piespriesta vienas spēles diskvalifikācija, kas pienākas par sarkano kartīti. Visticamāk, ka sods būs daudz bargāks, jo UEFA ir sākusi lietu pret futbolistu.

"Evrā ir pieredzējis futbolists un pilnīgi noteikti viņam nebija tā jāreaģē. Viņš ir vairāk nekā pieredzējis spēlētājs, mums nevajadzētu tik nepiedienīgi reaģēt uz aizvainojumiem, lai tie pat nāktu no mūsu līdzjutējiem. Es gan nesauktu šos cilvēkus par "Marseille" līdzjutējiem, jo nedrīkst apvainot savus spēlētājus, ir jāatbalsta visi komandas spēlētāji," pēc incidenta teica "Marseille" galvenais treneris Rudi Garsija.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!