Kolumbijas futbola zvaigzne Radamels Falkao, pārejot uz Anglijas premjerlīgas komandu Mančestras "United", ir ļoti priecīgs un jūtas kā piepildījis sapni.

28 gadus vecais kolumbietis līdz šim pārstāvēja Francijas vienību "Monaco", tomēr tagad viņš ticis izīrēts uz sezonu.

"Man bija sapnis spēlēt premjerlīgā," Falkao izteicies "United" komandas televīzijai. "Vienmēr esmu vēlējies šeit būt, jo līga ir ļoti laba, bet Mančestras "United" ir labākā komanda Anglijā."

Šajā sezonā "United" komanda Francijas vienībai maksās aptuveni desmit miljonus eiro, bet pēc tam varēs izpirkt kolumbieša līgumu par vēl 55 miljoniem eiro.

"Gaidījām līdz pāreju perioda pēdējam brīdim, tomēr es nezaudēju ticību, bet tagad vēlos pateikties Dievam," prieku paudis spēlētājs.

Par vietu Mančestras komandas sastāvā pieaugušās konkurences dēļ nav satraucies tās kapteinis Veins Rūnijs.

"Nezinu, kā Falkao ierašanās varētu ietekmēt manu lomu. Tas jums jāprasa trenerim Luisam van Gālam," preses konferencē izteicies Rūnijs. "Uzskatu, ka šis ir fantastisks papildinājums, jo viņš ir viens no labākajiem spēlētājiem pasaulē."

Šīs sezonas pirmajos četros oficiālajos mačos Mančestras "United" komanda palikusi bez uzvarām, tomēr Falkao tas nesatrauc. "Esmu drošs, ka šī sezona mums būs lieliska."

Mančestras "United" komandas jaunais galvenais treneris van Gāls iepriekš šovasar par angļu aizsargu Lūku Šovu, spāņu pussargu Anderu Erreru un argentīniešu aizsargu Markosu Roho bija iztērējis 72 miljonus mārciņu (90 miljonus eiro), bet vēlāk viņš par jaunu Lielbritānijas transfēra rekordu tika arī pie argentīniešu pussarga Anhela di Marijas. Viņš klubam izmaksājis 59,7 miljonus mārciņu (75 miljonus eiro).

Savukārt pāreju perioda pēdējā dienā bez Falkao tika piesaistīts arī Nīderlandes izlases futbolists Deilijs Blinds, kurš pārnācis no Amsterdamas "Ajax" komandas par 14 miljoniem mārciņu (17,6 miljoniem eiro).

Savukārt Anglijas komanda vismaz uz vienu sezonu atvadījusies no Meksikas izlases uzbrucēja Havjera Ernandesa jeb Čičarito, kurš uz vienu sezonu ar vēlāk sekojošajām tiesībām izpirkt viņa līgumu izīrēts Spānijas grandam Madrides "Real". Tāpat uz citu Anglijas komandu Londonas "Arsenal" par 16 miljoniem mārciņu (20,2 miljoniem eiro) pārgājis uzbrucējs Denijs Velbeks.

Otrdien jau pēc pāreju termiņa beigām tika apstiprināts, ka Mančestras vienība uz citu premjerlīgas komandu Birmingemas "Aston Villa" izīrējusi arī pussargu Tomu Kleverliju. Īre būs sezonu gara, tomēr nepieciešamības gadījumā nākamā transfēru loga laikā janvārī viņš var tikt atsaukts.

Kleverlijs karjeras laikā bijis izīrēts arī Lesteras "City", "Watford" un Vīganas "Athletic", bet 2012./13.gada sezonas laikā viņš bija kļuvis par Mančestras vienības pamatsastāva spēlētāju. Tomēr pēc leģendārā galvenā trenera Aleksa Fergusona aiziešanas Kleverlijs vairs nespēlē tik bieži.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!