Foto: NY Times/Scanpix/LETA

Itāļu autoražotāju "Fiat" rūpnīcas darbinieki Turīnā pieteikuši streiku, protestējot pret Turīnas "Juventus" portugāļu futbola zvaigznes Krištianu Ronaldu iegādi.

Kā ziņojām, Turīnas futbola klubs par 105 miljoniem eiro iegādājās Ronaldu no Madrides "Real", bet "Juventus" īpašnieki ir ģimene, kas pārvalda arī "Fiat".

"Juventus" rindās Ronaldu alga būs 30 miljoni eiro gadā. Itālijas likumi paredz, ka "Juventus" tikpat liela summa būs jāmaksā nodokļos, tādējādi kopējā pāreja itāļu klubam četros gados izmaksās 340 miljonus eiro (100 miljoni pāreja+60 miljoni alga un nodokļi gadā).

"Nav pieņemams tas, ka rūpnīcas darbiniekiem ir jāpienes ekonomisks upuris, kamēr kompānija tērē miljonus vienam futbolistam. Viņi mūsu ģimenēm saka, lai savelkam jostas ciešāk, bet paši tik daudz naudas iegulda spēlētājā. Domājiet, tas ir pareizi? Vai tas ir normāli, ka viens cilvēks pelna miljonus, bet tūkstošiem ģimeņu jau mēneša vidū nepietiek naudas? Mēs strādājam ne mazāk par īpašniekiem. "Fiat" darbinieki viņiem sagādā bagātību, bet pretī saņem ciešanas. "Fiat" ir jāiegulda citās sfērās, progresā, kas nodrošinātu ienākumus tūkstošiem ģimeņu, nevis viena cilvēka labklājības vairošanai. Tāpēc arodbiedrība izsludina streiku no 15. jūlija pl. 22 līdz 17. jūlija pl. 18," teikts "Fiat" strādnieku arodbiedrības paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!