Foto: RIA Novosti/Scanpix

Starptautiskā Futbola federācija (FIFA) ir atbalstījusi ideju par 2018.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīra treniņu bāzes izveidošanu Čečenijā, Groznijā, paziņojis Krievijas sporta ministrs Vitālijs Mutko, kurš ir arī čempionāta orgkomitejas priekšsēdētājs.

Kā zināms, 2018.gada Pasaules kausa finālturnīrs risināsies no 14. jūnija līdz 15. jūlijam un spēles notiks 11 dažādās Krievijas pilsētās - Sanktpēterburgā, Maskavā, Kazaņā, Ņižņijnovgorodā, Saranskā, Kaļiņingradā, Volgogradā, Jekaterinburgā, Samarā, Sočos un Rostovā pie Donas. Savukārt čempionāta treniņu bāze tiks uzbūvēta Groznijā, ziņo aģentūra "R-Sport". Līdzīgas treniņu bāzes tiks izveidotas arī Raroslavļā un Ļipeckā.

"Bāzes izveidi Groznijā FIFA ir atbalstījusi," aģentūrai pavēstīja ministrs. "Tika piedāvāts saraksts ar apmēram 80 bāzēm, kurām klāt nāk stadions. Šobrīd parakstīti līgumi ar 35 bāzu īpašniekiem. Mēs finansēsim treniņlaukumu projekta izstrādi un celtniecības darbus, jo tas paliks mantojumā katrā attiecīgajā reģionā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!