Foto: AFP/Scanpix
Starptautiskā Futbola federāciju savienība (UEFA) aicinājusi Krieviju piesaistīt vairāk vīriešu kārtas brīvprātīgo darbam 2018. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā, vēsta vietējie mediji.

"Īpašs FIFA lūgums bija - piesaistīt vairāk vīriešu, jo tas tomēr ir pasaules čempionāts futbolā," aģentūrai "Rusnovosti" atklāja turnīra orgkomitejā. "Parasti šādos pasākumos Krievijā aktīvakas ir sievietes, kuras sastāda 70% no brīvprātīgajiem. Pasaules futbola čempionātā būs vajadzīga lielāka vīriešu iesaistīšanās."

2018. gada Pasaules kausa finālturnīrā, kas notiks 11 Krievijas pilsētās, strādās vairāk kā 20 tūkstoši brīvprātīgo. Pieteikties vakancēm varēs no nākamā gada pavasara. Lai kļūtu par brīvprātīgo, kandidātiem būs jāveic testi, lai noteiktu, kurai darbībai sfērai katrs ir piemērotāks.

"Prasības brīvprātīgajiem būs noteiktas atbilstoši viņu kompetencei," skaidro orgkomitejā. "Noteikti pārbaudīsim kandidātu personiskās īpašības. Attiecībā uz kaitīgiem ieradumiem ierobežojumu nav, bet pārbaudīsim drošības aspektus."

Viena no obligātām prasībām brīvprātīgajiem - angļu valodas pārvaldīšana un pilngadība. "Noteicošais faktors būs svešvalodu zināšana - dažās jomās ir nepieciešams pārvaldīt četras piecas valodas. Tie būs asistenti, kas strādās ar FIFA pārstāvjiem," norāda čempionāta rīkotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!