Starptautiskā futbola federācija (FIFA) ir nosaukusi tos 23 futbolistus, kas pretendē uz 2009. gada pasaules labākā futbolista balvu, ziņo fifa.com

Visvairāk - seši - no šiem futbolistiem pārstāv pērn par Eiropas čempioni kļuvušo Spāniju. Tāpat četri spēlētāji ir no Anglijas, trīs - Brazīlijas, divi - Francijas, savukārt pa vienam no Vācijas, Portugāles, Itālijas, Kotdivuāras, Ganas, Kamerūnas, Zviedrijas un Argentīnas.

Savukārt klubu konkurencē seši spēlētāji pārstāv "Barcelona", pieci spēlētāji - "Chelsea", trīs - "Real Madrid", divi - "Juventus" un "Liverpool", viens - "Inter", "Sevilla", "Manchester United", "Bayern Munchen" un "Valencia".

Tādējādi no Spānijas pasaules labāko futbolistu vidū iekļauti un uz balvu pretendē Ikers Kasiljass, Davids Vilja, Anderss Injesta, Habi Ernandess, Fernando Toress un Karloss Puijols, no Anglijas - Stīvens Džerards, Veins Rūnijs, Džons Terijs un Frenks Lampards, no Brazīlijas - Djegu, Kakā un Luišs Fabianu, no Francijas - Tjerī Anrī un Franks Riberī, savukārt no Vācijas - Mihaels Ballaks, no Portugāles - Krištianu Ronaldu, no Itālijas - Džanluidži Bufons, no Kotdivuāras - Didjē Drogbā, no Ganas - Mišels Esjēns, no Zviedrijas - Zlatans Ibrahimovičs, no Kamerūnas - Samuels Eto'o un no Argentīnas - Lionels Mesi.

Par galvenajiem favorītiem uz 2009. gada pasaules labākā spēlētāja balvu iepriekš minēti aizvadītā gada labākais futbolists Ronaldu, kā arī toreiz otrajā vietā palikušais Mesi.

Tāpat FIFA nosaukusi 10 kandidātes uz 2009. gada pasaules labākās futbolistes balvu. Šajā sarakstā dominē Vācija, kuru pārstāv četras kandidātes. Viņu vidū ir Nadīne Angerere, Inka Gringsa, Simona Laudere un Birgita Princa. Kandidāšu vidū ir arī divas brazīlietes: Marta un Kristiāna, kā arī francūziete Sonja Bompastore, japāniete Mana Ivabuči, angliete Kellija Smita un amerikāniete Ebija Vambaha.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!